Сервират сладолед от костен мозък по Travel Channel

Акценти в програмата на Travel Channel през юни 2013 г.

СТРАННИ ХРАНИ В АМЕРИКА
Премиера във вторник 11 юни от 21:00 ч.

Запечена змиеглава риба за начало, последвана от ондатра на барбекю, гарнирани с порция сладолед от костен мозък може да означава само едно – безразсъдно сте избрали да вечеряте с Андрю Зимерн. Обикаляйки страната в търсене на повече уникални кулинарни изживявания, Андрю открива, че все още има много странни и поне за него чудесни ястия, които неговите американски приятели приготвят в задните си дворове. Но не всичко е тартар от сърце на лос, тъй като Андрю се среща с хора, достигнали върхови постижения в кулинарните технологии, като например Дзен месар, който има за цел да осигури по-добро месо, производител на сирене, който е построил собствена пещера, за да постигне отлични резултати и изследователи, които се опитват да открият какво кара кравите да дават най-доброто мляко. Проверете дали апетитът ви може да оцелее след още една щедра порция от Странни храни в Америка.

НАЙ-ДОБРИЯТ МАЙСТОР ГОТВАЧ НА ОТКРИТО
Премиера на 25 юни вторник от 19:00 ч.

Под домакинството на истинския гуру на готвачите на открито – Джъстин Бонело, „Най-добрият майстор готвач на открито“ изправя един срещу друг 15 екипа в търсене на краля на барбекюто. Екипите ще се съревновават, преминавайки през множеството изтощителни предизвикателства пред готвенето на открито по време на екстремно 52-дневно пътуване от 8000 км. Отборът победител ще получи награда от половин милион южноафрикански ранда, чисто нов спортен джип SUV и титлата първи най-добър майстор готвач на открито за Южна Африка. Когато храната започва да цвърчи, страстите също се нажежават, тъй като всеки отбор трябва бързо да се адаптира към тежките условия за снабдяване със свои собствени продукти и напрежението от готварското съревнование. След всеки емоционален и изморителен ден екипите се изправят пред предизвикателството на елиминирането на участници, при което атмосферата наистина се нажежава. „Най-добрият майстор готвач на открито“ доказва, че ако някой не може да издържи на горещината на нажеженото барбекю, по-добре да остави щипците.

НЕВЪЗМОЖЕН ХОТЕЛ
Премиера в понеделник 10 юни от 21:00 ч.

Внимание, хотелиери, където и да сте, Антъни Мелкиори се завръща и насочва опитното си око на експерт към някои западащи хотели. Все пак Антъни е тук и за да помогне, предлагайки безценни съвети в опит да спасен техният източник на препитание. Първи е „Карибе плая бийч ризорт“ в Пуерто Рико, който въпреки своето разположение в непосредствена близост до красивите тропически плажове, е на загуба от 2006 г. насам. Един човек, който всъщност е доволен да види Антъни, е Ашли Канти -собственикът на хотел „Леджър“ в Калифорния, който е инвестирал над 800 000 долара в западащия хотел. Макар да изглежда, че градът няма голяма полза от този останал последен хотел, призивът на Антъни за осигуряване на подкрепа от местните заинтересовани граждани привлече 50 души. Ямайка е известна с безгрижните си хора, но със сигурност никой не е толкова безгрижен, колкото Карлайл – собственикът на „Гардения Ризорт“, който въпреки настоящата потресаващо ниска посещаемост, осигуряваща заетост от 5 %, в действителност вярва, че хотелът се управлява добре. Дали Антъни не е открил накрая своята сродна душа в този невъзможен хотел?

ОТПЪТУВАНИЯ
Премиера в сряда, 19 юни от 21:00 ч.

Скот Уилсън и Джъстин Лукач често казват, че в техните пътешествия пътуването е също толкова важно, колкото крайна цел. Техните често импулсивни странствания със сигурност поднасят уникални преживявания, които никога няма да бъдат включени в маршрута на нито едно организирано пътуване. Не са много пътешествениците в Русия, които ще се впуснат в дива нощ в оживен клуб за танци, като не пропускат възможността да подкарат военен танк от времето на студената война. В Гренландия, само с основна подготовка зад гърба си, те поемат на тридневно мъчително пътуване до изоставения призрачен град на Кейп Хоуп, където лютият студ и екстремните условия карат човек да се мобилизира до крайния предел на силите си. Скот и Джъстин се подготвят за едно от най-големите си приключения досега, опитвайки се да получат достъп до Северна Корея. Месеци на подготовка и срещи с посредници могат да им осигурят само необичаен бегъл поглед в границите на тази изолирана държава. Краят на пътешествието им в Австралия означава, че тези безстрашни приятели са прекосили всички седем континента. Дали вече е задоволена тяхната мания за пътешествия?

ЛУКСОЗНИ ВЛАКОВЕ
Премиера в четвъртък 06 юни от 19:00 ч.

Това е една от най-добре пазените тайни в света на първокласните пътувания. Също толкова специални и недостъпни, колкото частните самолети, тези удивителни пътнически вагони -някои надлежно реставрирани, други изкусно реконструирани – пренасят романтиката на пътуването с влак направо в 21-ви век. Техните частни собственици съчетават страст, упорство и достатъчно пари, за да превърнат тези исторически превозни средства в най-елегантните и най-луксозни влакове по железопътните релси днес.

БЪРЗА ЛЕНТА: ИТАЛИЯ
Премиера в четвъртък 13 юни от 19:00 ч.

Малко преживявания в живота могат да се сравнят с шофиране по пътищата на поразително красивата италианска провинция. С изключение може би на възможността да наблюдавате как тази невероятна гледка преминава пред погледа ви – малко по-бързо от обикновено – от шофьорското място на Ферари. Съчетавайки красивата италианска природа и красивите италиански машини, журналистът Джейсън Харпър привлича вниманието, представяйки избрани модели Ферари, Ламборгини и Мазерати, докато се носят по автомагистралата. Все пак Джейсън не се ограничава с гърления рев на преминаващите суперавтомобили, както показва среднощното пътуване на класически скутер Веспа през няколко невероятно красиви средновековни села. Както обикновено, Италия доказва, че е точното място за демонстрация на стил.

Коментари (0)

Публикувано в на 7 май 2013 г.