Сериалът „Законът на Гароу“ – опознайте основите на правото с онлайн видео и снимки

Сериалът „Законът на Гароу“ – опознайте основите на правото

Оригинално заглавие: Garrow’s Law

Сезон: 3

Категория: СЕРИАЛИ

Държава: Великобритания

Година: 2011

Жанр: драма

Ексклузивна премиера на 13 февруари – 5 март по Viasat History (+ 19 февруари по Viasat History HD)

Действието в тази удостоена с редица награди историческа съдебна драма се развива в Лондон през джорджианската епоха, на фона на корупция и социална несправедливост, и се базира на реални правни случаи от края на XVIII в.

Поредицата е драматична възстановка на действително съществувалия, въвел нови практики в съдебната система адвокат Уилям Гароу, защитавал онеправданите и борил се за въвеждането на съвременната доктрина за човешките права, според която обвиняемият се счита за невинен до доказване на противното.

В третия сезон на поредицата идеалистът Гароу е отлъчен от обществото и принуден да живее в нищета заради „порочните” му отношения с лейди Сара Хил. Очакват го обаче други два, още по-съкрушителни удара, засягащи личния му живот.

Междувременно Френската революция принуждава управляващите да затегнат оковите, в които държат народа. В същото време Гароу се застъпва за права на затворниците, защитава работниците, принудени да се трудят при кошмарни условия, изобличава британската колониална жестокост в съда при отворени врати и е въвлечен в сложна мрежа от заговори, задкулисни действия, политически двойни игри и злоупотреби с властта.

Епизод 9: В кралския театър „Друри Лейн” представление пред крал Джордж III е прекъснато от пушечен изстрел. В залата бързо се спускат и приковават към земята бившия войник Джеймс Хадфилд. Кралят като по чудо е невредим. Предстои Хадфилд да бъде съден за държавна измяна. Наказанието е обесване и разчленяване.

В „Нюгейт” Гароу се среща с Хадфилд. Убеден, че обвиняемият е невменяем, Гароу рискува със защита, която цели да промени законодателството. Но в страна, в която самият крал понякога се държи като безумец, подобен род защита се възприема като заплаха срещу управляващата класа.

Епизод 10: Тъкачите на коприна Куин и Фоули от Спайтълфилд са обвинени в углавно престъпление: разрушаване на тъкачни станове при акт на индустриален саботаж. Те твърдят, че са невинни. Гароу е убеден в това и разярен от условията, при които са принудени да работят. Веществените доказателства обаче са срещу тях. Когато единият от тях решава да обвини другия – негов приятел, любовта и лоялността се изправят срещу страха и смъртта. Гароу е раздвоен – невинни или виновни са клиентите му? Заслужават ли наистина да увиснат на бесилото?

Епизод 11: Британското колониално управление е изправено пред съда. Генерал Томас Пиктън, губернатор на Тринидад, е на подсъдимата скамейка в „Бейли”, обвинен, че е измъчвал по особено жесток начин шестнадесетгодишна девойка от смесен произход. По време на процеса Гароу вижда възможност да изобличи не само обвиняемия, но и цялата брутална система, създала го и оправдаваща действията му.

Епизод 12: Гароу е сам. Саутхаус е мъртъв и Сара го е напуснала. Гароу не е на себе си, страда дълбоко, изтощен е. Младият племенник на Саутхаус – Джордж Пинок, обаче му вдъхва кураж и го убеждава да се завърне към попрището си. Предстои съдебен процес в „Бейли”, към който Саутхаус някога проявявал интерес. Чернокож мъж на име Никълсън е съден за убийство. Обвинен е, че пребива друго лице до смърт по време на жесток бунт след спорните резултати от проведените в Уестминстър избори.

Коментари (0)

Публикувано в на 22 януари 2012 г.