Сериал Череп и кости от БНТ – всички епизоди

ПОНЕДЕЛНИК – 8.01.18

23.30 – ЧЕРЕП И КОСТИ /САЩ, 2014/ – 9 х 40 мин

CROSSBONES

Сценаристи – различни; режисьори – различни. Оператор: Кристофър Джей Бафа. Музика: Матео Месина. В ролите: Джон Малкович, Ричард Койл, Клер Фой, Ясмин Ал Масри, Дейвид Хофлин, Крис Перфети, Трейси Айфичър и др.

1 еп: Том Лоу, британски шпионин и хирург, получава деликатна мисия: да придружи изобретателя на хронометъра за географска дължина /позволяващ точното локализиране на кораби в морето/ Фредерик Найтингейл от Ямайка до Англия. Въпросът е в това, че губернаторът на Ямайка, Уилям Джагър, възложил му задачата, е сигурен, че по пътя корабът им „Буревестник” ще бъде пресрещнат от пирати под ръководството на Едуард Тийч, Черната брада… задачата на Том Лоу е да опази хронометъра от ръцете на пиратите… и при възможност да убие Черната брада.

Гледай онлайн

 

ВТОРНИК – 9.01.2018

2 еп: Комодор Тийч кани своя отдавнашен познат, пиратският капитан Сам Валънтайн на остров Санта Кампаня и му предлага да му отстъпи сглобения отново хронометър в замяна на брандери, а Валънтайн, от своя страна, да продаде хронометъра на англичаните. Така те щели да си помислят, че черната брада наистина е мъртъв… но Валънтайн не е съгласен. Тийч се съгласява „да даде” Лоу на Селима… но Лоу успява да избегне бесилото, за разлика от Валънтайн.

 

СРЯДА – 10.12.2018

3 еп: На острова се ражда първото бебе. Кейт, предприела плаване с цел търговия, е заловена от англичаните. Тийч отива да я спаси, но преди това нарежда на всички да напуснат острова – в случай, че англичаните открият местоположението му. Селима никога не напуска къщата и Чарли трябва да я убие, ако ги нападнат… Лоу се промъква на кораба, за да бъдат сигурни с мъжа на Кейт, че Тийч наистина ще я отърве.

ЧЕТВЪРТЪК – 11.01.2018

4 еп: Селима, за да скрие вината си към Черната брада, желае да стане интимна с него, но той е подозрителен. Лоу помага на Балфър да преодолее зависимостта си към опиума и прекратява връзката си с Кейт. Когато Черната брада иска мнението на Лоу относно главоболията и виденията си, Лоу го хипнотизира и открива карта, която го навежда на мисълта, че Черната брада мисли да нападне англичаните на Ямайка. Лоу, Нена и Чарли райдър отиват на остров Куба, за да се сдобият с карта, нужна на Черната брада…

 

ПОНЕДЕЛНИК – 15.01.18

5 еп: Джагър измъчва Антоанет – съпругата на Черната брада /която не е мъртва, както си мисли Черната брада, а затворена в лудница/, за да разбере къде се крие той. Флеч и Лоу откриват склад с барут на острова и Лоу мисли, че е приготвен за нападение над Ямайка. Все още лоялен към родината си, Лоу иска да предупреди губернатора Джагър и успява да убеди комодор Тийч, Черната брада, да го изпрати там за трепан – за да облекчи главоболията му и да прогони виденията му…

 

ВТОРНИК – 16.01.2018

6 еп: Том Лоу признава на Кейт, че е „човек на краля” и е имал задача да убие Черната брада… Лоу решава да предаде Черната брада на губернатора на Каролина, за да се отърве от Джагър. Черната брада побеждава Лоу в схватка и пита Чарли и Селима дали да го убие… Лоу пробива дупка с трепана в главата на комодора… Джагър разкрива плана на Черната брада да потопи испанската флотилия… Въпреки „лечението”, Черната брада продължава да има видения…

 

СРЯДА – 17.01.2018

7 еп: Роуз я няма и Нели се притеснява. Нели търси помощта на Лоу и Флеч. Скоро разбират, че в дъното стои Нена. Тя убеждава Балфър да й помогне Лоу да бъде набеден за убийството и на Роуз, и на самата Нена /тя сама го инсценира/… Балфър разкрива на Флеч и Кейт кой всъщност е Томас Лоу… и макар Лоу да е виновен за страданията му, Балфър – като честен човек, казва истината за вината на Нена… и трябва да изтърпи 40 камшика… но Лоу го замества.

ЧЕТВЪРТЪК – 18.01.2018

8 еп: Комодорът поема към испанската флотилия, за да изпълни плана си да я потопи, но на хоризонта се забелязва корабът на Джагър. Черната брада решава да го потопи, Чарли се противопоставя. С извинението, че това е метеж, комодорът го намушква и го изхвърля зад борда… Кейт е бременна и иска да се отърве от детето. Лоу й отказва и тя пие „плодогонна” отрова. Лоу й прелива от своята кръв и я спасява…

ПОНЕДЕЛНИК – 22.01.18

9 еп: Гюллета валят над Санта Кампаня от кораба на Джагър. Лоу решава да се бие за спасението на острова и обитателите му… битката е жестока, но англичаните са победени. Антоанет убива Селима, Черната брада убива Джагър и Антоанет… Лоу убеждава Черната брада да напусне острова, защото само така създадената от него „нация” може да оцелее…/и занася на новия губернатор на Ямайка отрязаната глава със същия печат с череп и кости, който самият той е поставил на черепа на Черната брада след операцията/.

Коментари (0)

Публикувано в на 8 януари 2018 г.