Сериал „Шменти Капели“ по ТВ7 – герои, снимки

Дългоочакваният сериал на TV7 Шменти Капели: Легендата стартира на 19 октомври

Владислав Карамфилов-Въргала е автор на сатиричния сериал за тарикатите и балъците в българската действителност

Най-новият сериал в българския ефир – Шменти Капели: Легендата, стартира в ефира на TV7 следващата събота, 19 октомври, 21:00 часа. Дългоочакваният авторски проект на Владислав Карамфилов-Въргала е сатиричен и ужасяващо смешен поглед върху тарикатите и балъците в българската действителност.

Развит върху основата на хитовия филм Операция Шменти Капели, сериалът започва своето действие в началото на 40те години на миналия век и с много смях ще премине през царска, социалистическа и съвременна България, в които зрителят ще припознае много от „строителите“ на съвременна България (като другаря Тодор Живков) и характеристиките на българската самоличност.

Около героите се вихрят афери за милиони, а идеология, народопсихология и ежедневна мотивация се определят от отговора на най-важния въпрос – къде са парите! Социални, криминални и семейни взаимоотношения изграждат картината на една абсурдна, неспасяема и смешна до сълзи държава. Ансамбълът от герои разкрива различни пластове от българското общество – от мраморните кабинети на управляващите до борещите се за ежедневно оцеляване неудачници, през по-екзотични екземпляри като певец с автомат, електротехник с говорен дефект и съдия-изпълнител с грешен адрес.

Автор, продуцент и идеен двигател на Шменти Капели: Легендата е Владислав Карамфилов-Въргала. В сериала участват Йосиф Сърчаджиев, Филип Трифонов, Иван Матев, Ася Йовчева, Латинка Петрова, Емил Емилов, Стефан Попов, Валентин Гошев, Йордан Данчев и мн. др.

Шменти Капели: Легендата. Събота, 21:00, TV7

***
Герои от сериала

Трифун (Емил Емилов)

Командир Партизански отряд – „Хайлази“ 35 годишен Наследил криминалния характер от баща си „Колю“ – (известен конекрадец и бандит), Трифун е Командир на партизански отряд от няколко „хайлази“ (или по-скоро главатар на шайка). Изключително силен като характер, подъл и завистлив. Манипулира всички около себе си. Благодарение на своята хитрост и късмет, след 9-и шеметро се издига по стълбицата на властта.

Ильо (Пламен Великов), от отряда на Трифун (хайлазите)

24-годишен селянин от село Койсийка. Живее при родителите си, които го издържат. Баща му винаги го хока, а майка му го защитава. Лентяй и мързеливец. По принцип e наивен и безхарактерен, но след няколко ракии става най-смелият и безстрашен войн.

Хараламби (Петьо Цеков), от отряда на Трифун (хайлазите)

45-годишен Хараламбри е добродушния член на групичката „партизани“ водени от Трифун, но не намира нищо лошо в това да заколи някой, ако се наложи. Гладен и тъп, изпълнява всяка заповед на Главатаря, защото той винаги осигурява храна.

Вальо (Пламен Спиров) е от отряда на Трифун

Вальо е 24-годишния брат на Трифун, който след пиянска свада с кмета и стражаря на селото е принуден да избяга в Балкана при брат си, заедно с приятеля си Ильо. Той е без инициативен и ленив в живота, но с добро сърце.

Още един член от отряда на хайлазите Стамат (Георги Тодоров)

40-годишен, следващ единствено инстинктите си, оказва се винаги във функцията на удобно оръжие за изпълнение плановете на Трифун. „Безгръбначен“ и зъл, Стамат е готов да убие човек само за две глави лук.

Вихър (Георги Иванов)

Командир на отряда „СТАЛИН“, 40-годишен качил се в балкана по поръчение на ЦК, заедно с още няколко човека, за да сформира съпротивителен партизански отряд, който трябва да подготви очакваното въстание. Мъж на честа и морала, изключително справедлив и смел.

Следва продължение…

Снимки от сериала

Коментари (0)

Публикувано в на 10 октомври 2013 г.