Сериал Семейство Даръл от БНТ – всички епизоди

ПОНЕДЕЛНИК – 15.01.18
19.00 – СЕМЕЙСТВО ДАРЪЛ /Великобритания, 2016 г/ – І сезон – 6 х 45 мин. – THE DURRELLS
Сценарист: Саймън Най. Режисьор: Стив Барън. Оператор: Джеймс Аспинал. Музика: Рут Барет. В ролите: Кийли Хоос, Джош О`Конър, Майло Паркър, Дейзи Уотърстоун, Калъм Удхаус, Луси Блак, Алексис Георгулис, Йоргос Карамихос, Анна Сава, Джеймс Козмо, Улрик фон дер Еш и др.

Гледай видео запис от сериала онлайн

1 еп: Сериалът е създаден по трилогията на Джералд Даръл. Действието се развива през 1935 г. След смъртта на съпруга си Луиза Даръл е в изключително тежко положение. Тя остава сама с четирите си деца и със сериозни финансови проблеми. Всички са в криза и объркани. Луиза се опитва да се грижи за тях и да продължи напред, но животът й буквално се разпада. Тя решава, че им трябва коренна промяна и семейството се премества от Борнмут на остров Корфу в Гърция. Там е евтино и най-после Лари, Лесли, Марго и Джери ще могат да се занимават с каквото искат.
Дублаж

ВТОРНИК – 16.01.2018
2 еп: Започва новият живот на семейство Даръл. Още с пристигането си започват техните забавни приключения. Спиро е неизменно до тях, въпреки езиковите затруднения. Той им намира евтина къща, която обаче е пред разруха. Луиза с помощта на местни започва да я ремонтира и да търси храна. Малкият Джери е във възторг от многото животни и насекоми наоколо. Започва да ги наблюдава и изследва, носейки ги у дома. Лесли, който е запален по оръжията, смята че може да стреля на воля. А 16-годишната Марго се опитва да създава запознанства и да си намери гадже, а защо не и съпруг.

СРЯДА – 17.12.2018
3 еп: Комичните ситуации и невероятният хумор нямат край. Джери си намира приятел и съмишленик – природоизследоветлят Тео, който го учи на много неща. Лесли се влюбва в Алексия и започват да излизат, но изведнъж тя решава да се върне при предишното си гадже. Марго е доста странна и хората се чудят как да се държат с нея. Тя е много горда с работата си при единствения лекар и хирург в Корфу. Джери се сприятелява със затворник. Майката се чуди дали не е направила грешка като е довела семейството в Корфу.

ПЕТЪК – 19.01.2018
4 еп: Семейството най-после осъзнава и приема сериозно страстта на Джералд към животните. Лесли е незаслужено обвинен във въоръжен грабеж. Майка му е принудена да вземе драстични мерки, за да го спаси и защити. Марго се проявява като блестяща градинарка във вилата на графинята. Но тя я заварва да мери една от роклите й. Момичето е разтревожено за работата си. Луиза е харесвана и ухажвана от двама мъже. Тя самата се разкъсва между Свен и капитан Крийч. А Спиро е бесен, защото е тайно влюбен в нея и постоянно се грижи за семейството.

ПОНЕДЕЛНИК – 22.01.18
5 еп: Лелята на Луиза открай време командва цялата фамилия. Тя пристига от Англия на гости, заедно с неколцина превзети роднини. Според нея преместването на семейство Даръл на остров Корфу е временно и настоява да се приберат у дома. Тя е против връзката на Луиза и Свен. Марго прекарва повечето време при графиня Мавродаки като й чете книги и й прави компания. Лари е отчаян заради отказа на издателството да публикувая романа му. Джери се посвещава на отглеждането на едно бебе бухалче.

ВТОРНИК – 23.01.2018
6 еп: Всички се подготвят за голямото празненство на Луиза и Свен. Но тя не е убедена, че трябва да се оженят, след като разбира, че романтичните му чувства към нея са опит да прикрие своята хомосексуалност. Графиня Мавродаки се съгласява за първи път от много време да излезе от къщи, за да уважи семейство Даръл. Тя истински ги харесва. Така Марго като нейна компаньонка успява да я излекува от агорафобията й. Лари най-после намира себе си, когато Нанси настоява двамата да се завърнат в Англия. Тогава той осъзнава, че не може да изостави семейството си. Джери създава импровизирана зоологическа градина.

СРЯДА – 24.01.2018
19.00 –СЕМЕЙСТВО ДАРЪЛ /Великобритания, 2017 г/ – ІІ сезон – 6 х 45 мин.
1 еп: Марго започва да пораства и да променя светогледа и поведението си. Лари няма вдъхновение и решава да се премести да живее сам и в недоимък докато не напише романа си. Свен и Луиза си остават приятели. Той споделя с нея, че се чувства щастлив с мъжа, с когото живее. Джери се интересува от видрите, тяхното оцеляване и размножаване. Без да иска Лесли прострелва кучето им Роджър и го отвежда при човешки лекар. Всички крият от Джери случилото се.

ПЕТЪК – 26.01.2018
2 еп: Марго и монахът се сприятеляват и той започва да учи английски и да им ходи на гости. Джери научава за инцидента с кучето му и Лесли го взима от лекаря, за да се грижат за него у дома. След като Луиза със своя специалитет с кайма изтрови доста хора, сега тя отново е на пазара. Но вече продава английска храна, съобразявайки се с горещината. Успява да възвърне доверието на местните и припечелва пари. Англичанинът Хю ухажва Луиза, но според нея интересът му е само защото са сънародници. Спиро вижда в него жесток съперник.

ПОНЕДЕЛНИК – 29.01.18
3 еп: Луиза е обзета от особени мисли относно възрастта си, тъй като наближава рожденият й ден. Настроението й и начинът й на обличане стряска децата. Те се чудят какво да предприемат. Василия започва открито да сваля Лари, който се влюбва до уши в нея. Но тя го прави само, за да предизвика ревността на Хю. Но той е влюбен в Луиза и не желае да има нищо общо с бившето си гадже. Около Свен има жена и това притеснява Луиза. Лесли е обхванат от нова страст – фотографията.

ВТОРНИК – 30.01.2018
4 еп: Фотографската мания на Лесли поражда редица комични ситуации. Между Василия и Луиза започва открита война заради Хюго. Рожденият ден е пълен провал, но преосмисля нещата и го празнува втори път. Броят на домашните любимци се увеличава. Лари се разболява и си го прибират отново в къщата. Джери се грижи за раненото си куче. Доналд, който харесва Марго, поема домашното обучение на Джери.

СРЯДА – 31.01.2018
5 еп: Доналд се престарава като учител на Джери, който пък истински се измъчва. Според Спиро британците усложняват всичко, а Луиза не може да подбира подходящите мъже. Самият той ревнува. Василия иска Лари да се ожени за нея, а той се страхува да й каже, че скъсва с нея. Луиза решава да организира състезание по крикет между британците и гърците. Започват да събират хора за двата отбора и да тренират. Почти никой не може да играе и се получават много смешни ситуации и случки.

ПЕТЪК – 02.02.2018
6 еп: Лари най-сетне се спасява от Василия и започва по друг начин да мисли за любовта. Съперничеството между Ню и Спиро се проявява в състезанието по крикет. Много смях и емоции са вложени в този епизод. Луиза е щастлива, защото всичките й деца са отново при нея, в техния дом в Корфу. Семейството за всеки от тях е свещено. Да бъдат щастливи е тяхната цел.

Коментари (2)

Публикувано в на 15 януари 2018 г.