Serdika Center открива забавна научна изложба

Игри на цветове и състезаващи се топчета посрещат клиентите на Сердика Център

Десет дни физическите феномени от първата гостуваща в България интерактивна научна изложба ще забавляват възрастни и деца

Днес в Сердика Център беше открита първата гостуваща в страната ни интерактивна научна изложба „Феномента”. На церемонията присъстваха г-н Христо Ангеличин, зам. кмет в Столична община, дирекция култура, образование, спорт и превенция на зависимости и директори от различни столични училища. Г-н Атанас Радев, управител на Сердика Център София приветства учениците от 23 СОУ „Фр. Ж. Кюри” и 31 СУЧЕМ „Иван Вазов”, които първи се докоснаха до демонстрацията на чудния свят на физическите феномени.

Феномента” е пътуваща научна изложба, подготвена специално за Сердика Център София от Euroscience – специализирана изложбена организация, работеща с научни къщи и технически университети в Германия.

Със своите 22 интерактивни експоната, изложбата разкрива и онагледява както ежедневни, така и редки физически явления. Оптически измами, игри на цветовете, гравитация, магнетизъм – това са само част от феномените на науката, които представя експозицията. Подходяща за възрастни и деца, изложбата ще даде нов поглед към заобикалящия ни свят на всеки един посетител.

Един от експонатите „Гравитационна фуния” демонстрира опит с монети. Събраните от експоната средства ще бъдат предоставени на благотворителния проект „Социална кухня” на БНП „Париба” С.А. – клон София. Проектът се изразява в раздаване на топъл обяд (супа и хляб) на хора в неравностойно социално положение на територията на гр. София и гр. Варна.

Сердика Център София ще бъде домакин на „Феномента” най-рано до 30 май 2010 г. Търговският център се намира на бул. Ситняково и привлича посетителите с приятна атмосфера, уютни заведения и над 210 магазина на  български и международни модни марки.

За Сердика Център:

Сердика Център отвори врати на 16.03.2010 г. Върху повече от 51 000 кв.м. търговска площ, разгъната на три нива, са разположени над 210 магазина, представящи престижни международни и български марки, сред които Peek & Cloppenburg, Zara, Humanic, NewYorker, Reserved, Galleria Scandal, DEICHMANN, Technopolis, Piccadilly, както и детският хипермаркет „Хиполенд“. Това прави търговския център един от най-големите на Балканите. Молът разполага и с ресторантска част, където се намират щандове на международни и местни вериги за хранене, няколко ресторанта и кафенета, както и добре уреден паркинг с над  1600 места.

Снимки: Сердика Център София

Коментари (0)

Публикувано в на 20 май 2010 г.