Селяни оцеляват в Аляска при минус 60 градуса

„Мъжете от Юкон“ отвежда зрителите до ръба на човешките възможности

Discovery Channel дава нова дефиниция на понятието оцеляване с поредицата за смразяващия живот на жителите по поречието на река „Юкон“ в Аляска 

Discovery Channel стартира 2014 година със смразяваща нова поредица, разказваща за тежкия живот на „Мъжете от Юкон“. От 5-и януари всяка неделя от 22:00 часа зрителите ще могат да проследят предизвикателствата и трудностите, с които се сблъскват жителите на затънтеното село Танана в Аляска.

Ежедневието в селото, разположено само на 90 километра от полярния кръг, е всичко друго, но не и това, което се очаква от място със само 200 жители. Поредицата ще пренесе зрителите по поречието на река Юкон. Това е малко позната част от Северна Америка, където мъжете ловуват, за да оцелеят, виещите вълци постоянно напомнят за изолацията и дебнещите опасности, а зимите държат световни рекорди за най-ниски температури и ужасяващи метеорологични условия.

„Мъжете от Юкон“ разказва истинската история за оцеляването. Мразовитите температури, стигащи до 60 градуса под нулата, са предизвикателство не само за физическото оцеляване, но доминират и взаимоотношенията между хората и начина им на мислене. Битуването е въпрос на живот и смърт. Единственият начин да оцелееш е да помагаш и да се оставиш да ти бъде помогнато, за да надделееш в битката с жестоката природа.

Момчетата по поречието на Юкон бързо възмъжават, а отношенията между бащи и синове в Танана са коренно различни от това, което сме свикнали да виждаме.

„Мъжете от Юкон“ разказва за живота на Стан, който за 40 години е научил какво е да се грижиш за семейството си в тази враждебна среда и 21 годишния му син Джоуи, чийто свободолюбив нрав често води до конфликти в селото. Заедно с тях се срещаме както с легендарния в Танана Чарли – най-добрият ловец и човекът без който в селото нямаше да има течаща вода – така и със сина му Робърт. Робърт е местно момче, което обича да мързелува, но това е невъзможно при положение, че местната легенда Чарли му е баща. В студа на Танана наравно с мъжете се борят и жените като Кортни. Тя тренира кучета, които теглят шейни и е кожар на селото. Но дори и тази корава жена вика за помощ, когато изгладнял вълк единак заплашва семейството и дъщеря и.

Още в първия епизод зрителите ще видят как вследствие на рискова маневра Стан почти губи запасите си от риба, животът и уловът на Чарли са поставени на карта, а Кортни опитва да убие първия си лос за годината.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 януари 2014 г.