Селтаци с Жигули в „Бела жига“ на Ъпсурт – груба видео премиера

Гледай видеоклипа онлайн

Линк в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=nNSRDKKM5mY

Рап група номер едно в България Ъпсурт за пореден път ще превземе ефира с „Бела жига” – чисто ново парче, което с уникалния си бийт и традиционните пълни с лафове рими се очертава като хита на есента.

Песента не възхвалява класическия автомобил от близкото минало – „Жигули”, даже напротив, по думите на Ицо Хазарта текстът е метафора. Целият хит на Ъпсурт осмива селташкия начин на живот във всички аспекти – от слушана музика, през избор на кола, на препитание и на жена.

Освен че е завръщане към по-олдскул звученето на бандата, новото парче също така е изчистено от продуктово позициониране.

„Съзнателно се откъснахме от това”, коментира Хазарта, „Вече можем  да си правим нашата музика без разни скрити реклами.”

Клипът е издържан в стилистиката на холивудските екшъни като включва високоадреналиново преследване с жигула, престрелки и много експлозии – запазена марка на режисьора Валери Милев. Специално за видеото Ъпсурт купили и тунинговали колата в главната роля, която за ужас на авто-ценителите по време на снимките била унищожена. За малко обаче силните емоции от екрана да се пренесат и в реалността, когато съвсем истинска полиция пристигнала по сигнал, че техни колеги гонят нарушител с бясна скорост из коритото на Перловска река, но недоразумението бързо било изяснено, когато силите на реда разпознали Ъпсурт.

Своебразната премиера на парчето беше на живо от сцената на Spirit of Burgas тази година, където момчетата от Ъпсурт събраха рекорден брой фенове и буквално блокираха движението вътре във фестивала.

Новата песен идва след две години затишие от страна на рапърите, но през това време Хазарта, Буч и Бат Венци не са бездействали – освен че през тяхното студио е минал ъндърграунд хитът „Кради, кради”, тримата са подпомогнали създаването на първата българо-германска музикална компания за мениджмънт, продукция и копирайт – FACING THE SUN със седалище в Мюнхен.

Лейблът вече има хитови канали в сайтовете за видеосподеляне YouTube и Vbox7.com, а сред артистите, с които работят, са едни от най-популярните и актуални изпълнители у нас като 100 Кила, Goodslav и Лора Караджова. В официалния видео канал на FACING THE SUN се състоя и премиерата на видеото към „Бела жига”, а занапред facingthesun.eu ще е мястото за актуални новини от Ъпсурт и останалите артисти в лейбъла.

 

„Бела жига”:

Музика:  Венцислав Сейчев

Текст:  Христо Петров

Режисьор:  Валери Милев

Коментари (0)

Публикувано в на 18 октомври 2012 г.