„Селската кифла“ от Кошмари в кухнята заведе дело

Клиентка на заведение се обиди от реплика в кулинарно предаване

Дело с наказателно частен характер за обида чрез реплика в специализирано кулинарно телевизионно предаване стигна до съда в Стара Загора, след като преди това се е „въртяло“ в няколко районни съдилища и ВКС.

Делото се води от посетителка на харманлийското заведение „Модеро“ в което по онова време са заснемал епизод от популярното предаване „Кошмари в кухнята“.

Тъжителката твърди, че била помолена от операторския екип да се направи селфи в ресторанта и да коментира поднесените й ястия. По това време една от сервитьорките изрекла фразата „Селската кифла! Аз я знам много добре. И са знайм от малки. Тя са прай на интересна.”.

В последствие сцената със селфито и репликата се показвали многократно в предаването, като по този начин звучали обидно за адресантката.

Тъжителката иска да бъде възстановено доброто й име и съответно да бъде наказана изреклата думите сервитьорка. По думите й предаването се гледало в цялата страна и много нейни познати я разпознали и в последствие й се присмивали. Тя самата го гледала случайно, докато била в Града на липите и изпитала чувство на унизеност.

Старозагорският съд е преценил, че макар и довършено на територията на Стара Загора деянието /посредством гледането на предаването/ продължава да „виси“ въпросът за подсъдността и след като прекратява делото го препраща отново на ВКС.

Кога е как ще приключи спорът – никой не се наема да прогнозира. Местните юристи припомнят, че преди години пак тук се гледа дело за нашумелия тв рекламен слоуган „Мъжете знаят защо!“, заведено по тъжба на почуствала се засегната феминистка.

Инфо: Агенция Монитор

Коментари (0)

Публикувано в на 29 ноември 2017 г.