Сексапил, талант и сълзи в концерта X Factor /видео/

Георги Арсов се раздели с X Factor

19-годишният талант отпадна в първия концерт на живо

В първия концерт на живо от новия сезон на X Factor Теодора Цончева и Георги Арсов се изправиха в пряк двубой за оставане в шоуто. Теодора изпълни по превъзходен начин песента Mama knows best на Jessie J, а Георги предпочете култовото рок-парче на Bon Jovi – I’ll be there for you. Двамата събраха най-малко зрителска подкрепа, а журито единодушно взе решение първият напуснал да бъде именно 19-годишният Георги. Той е първият напуснал от 16-те финалисти.

Участниците бяха поставени пред различни предизвикателства в шоуто. Теодора излезе на сцената с балет от 12 танцьора, въпреки че до скоро накуцваще с изкълчен глезен. Теодора Цончева буквално отвя съдиите с песен на Майкъл Джексън. „Теди е моето слънце, човекът, чиято позитивна енергия ще изведе не само нея, но и целия отбор до финалите“, коментира Заки.

Иван прекара 1 месец без да се бръсне, за да бъде готов за своето изпълнение и образа на рок момче. С рокаджийски имидж на сцената се появи и Таня, която претърпя най-съществена промяна – цветни кичури и наполовина обръсната глава.

Георги усвои латино танците, а Мартин влезе в ролята на вечен рок секс-символ. Изпълнението на Мартин разби журито, което не спести похвалите за младежа. „Имаме секс символ в „Х фактор“, Марто“, възкликна Любо Киров след песента но Били Айдъл „Speed“. След изпълнението му водещата Алекс Раева се приближи към него и го попита защо не си е облякъл риза, която двете с колежката й Мария Игнатова да разкъсат. Певецът обеща и това да се случи на по-късен етап.

Нелина остана сама на сцената, а най-малката участничка – Ана-Мария, се появи от специално изработено цвете, за което бяха ползвани стотици метри плат. „Ти си страхотна, великолепна“, посочи Любо.

Рапърът Наско пък изненада зрителите с народна гайда, която акомпанира на любимия му хип-хоп.

Още за първия концерт и какво предстои: Георги е първият изгонен в X Factor  

Мария Илиева изплете специални гривни за своите финалисти и техния първи концерт в петък

Георги е първият отпаднал след първия голям концерт в X Factor. Той влезе в оспорвана битка с другата номинирана от публиката – Теди. Въпреки артистичното изпълнение на „Livin’ La Vida Loca“ и също толкова емоционалното представяне на “I’ll be there for you” на Бон Джоуви, журито бе единодушно, че Теди е човекът, който трябва да продължи напред в шоуто. Георги, когото мнозина определяха като двойник на Рафи, не успя да удържи емоциите си и се разплака на сцената. По-късно той сподели, че възприема участието си като малка крачка за самия него и голяма стъпка за музикалното му развитие, добавяйки, че в НАТФИЗ вече го очакват.

В „Здравей, България” той сподели, че е изживял много голяма емоция по време на престоя си в X Factor. „В един момент излизаш на сцената и трябва да си много енергичен, а след това си на елиминации”, каза той  и призна, че и преди двете изпълнения е имал сценична треска. „Най-доброто тепърва предстои”, заяви той и допълни, че вече има доста фенки и много хора му пишат във Facebook.

В петък вечер същата съдба очаква и един участник от категорията на групите и мъжете и жените над 25 години. С трудната задача да бъде ментор на групите, Мария Илиева е денонощно със своите участници и ги учи на тънкостите на многогласието. Специално за тях тя дори изплете гривнички от конец, които да им донесат късмет тази вечер. Най-добрият приятел на Мария – Любо пък следи внимателно репетициите на Виктория, Людмила, Пламен и Жана и е убеден в успеха на своята категория.

Първият концерт в X Factor премина емоционално както за участниците, така и за зрителите на Нова ТВ. В социалните мрежи се водят вече битки между феновете, които подкрепят своя любим участник. След Теди, която откри вечерта, на сцената излезе Иван, който изпя Always на Бон Джоуви в типичния за него рок стил. Таня, която беше променена до неузнаваемост с цветни кичури и наполовина обръсната глава и вече обожава новия си външен вид, „закова” парчето Sweet Child O’ Mine на Гънс Енд Роузес. След нея на сцената „заблестя” Нелина, която „вдигна летвата” с Power of Love на Селин Дион.

15-годишната Ана-Мария за пореден път очарова публиката с „невероятния си талант в това крехко тяло” и посвети изпълнението си Hero на Марая Кери на 15-годишната Михаела, която отпадна в Къщите на съдиите.

Рапърът Наско се държа като истински победител, както коментира Любо, а според Мария талантът му излиза извън границите на България. Той изненада зрителите като изпълни In Da Club на 50 Сент под съпровода на народни певици.

Изпълнението на Мартин очарова журито, което не спести похвалите за младежа. „Имаме секс символ в X Factor, Марто“, бяха думите на Любо след песента на Били Айдъл Speed. Мария Игнатова призна, че се е влюбила в новия Били.

ВИДЕО:

Атанас Колев в X Factor

Ана-мария Янакиева в X Factor

Иван Радуловски в X Factor

Теодора Цончева в X Factor

Нелина Георгиева в X Factor

Таня Димитрова в X Factor

Мартин Котрулев в X Factor

Георги Арсов в X Factor

Коментари (0)

Публикувано в на 4 октомври 2013 г.