Scorpions в София – видео от концерта и пресконференцията!

Как премина посещнието на Scorpions в България – вижте сами, или си припомнете!

След повече от 40 години на сцената, с повече от 20 албума, продадени в над 100 милиона копия в целия свят „Scorpions“ пристигнаха в София, за да се сбогуват с българските си почитатели.

SCORPIONS свириха за четвърти и последен път в България, защото сегашното им турне е прощално и след него групата прекратява участията си.

Последният концерт на Scorpions трябваше да се състои на 9 октомври, но бе отложен за 25 октомври заради влошеното здравословно състояние на вокалиста и фронтмен на групата Клаус Майне. Концертът се организира от ART BG. Ето и какво каза групата пред българските медии.

Rudolf Schenker:

„Ние не мислим какво ще се случи утре, а какво става в момента.Винаги сме се отнасяли сериозно към това, което правим и когато искат от нас да дадем 100% от себе си, ние даваме 150%. Успели сме защото правим това, което ни харесва и се забавляваме.“

Klaus Maine:

„Цялото турне е много специално за нас, но ако го взимаме прекалено емоционално, просто няма да се получи. Досега сме свирили на около 100 концерта от март насам. Това е голяма възможност да се отблагодарим на феновете.

20 години след като написахме Wind Of Change, всички работим за това да бъдем братя. Тогава това беше песен за надеждата, все още е такава. Това е визия за един по-мирен свят,ето защо тя е актуална и до днес.

Решихме да се откажем сега когато рокът отново е актуален и се харесва, а ние сме на гребена на вълната. Не искаме да спираме в момент когато хората ще си спомнят за нас като някакви, които са били добри, но сега не стават за нищо.“

Видео от концерта в София:

Scorpions – Holiday на живо София

Scorpions – Wind of Change (25.10.2010, Sofia, Bulgaria)

Scorpions – James Kottak Drum Solo Part 1 (25.10.2010, Sofia, Bulgaria)

Scorpions – Sting In The Tail (25.10.2010, Sofia, Bulgaria)

Пресконференцията:

Инфо и видео от пресконференцията: BiNet.TV

Коментари (9)

Публикувано в на 26 октомври 2010 г.