„Съвсем случайно“ ли Сърбия залови Ратко Младич – филм на ТВ7 с онлайн видео и снимки

„Съвсем случайно“ ли Сърбия залови Ратко Младич – филм на ТВ7

”Неуловимите” за пътя на Сърбия към Европа

Поредното издание на предаването за разследваща журналистика на TV7 „Неуловимите“ е посветено на европейските амбиции и стремежи на Сърбия. „Сребреница – пътят към Европа“ се връща 16 години назад към най-голямото зверство, извършено след Втората световна война, и ще се излъчи на 11 септември 2011 г., неделя, 12:30 ч.

По повод започналия процес срещу бившия босненски сръбски генерал Ратко Младич, залавянето на последния военнопрестъпник Горан Хаджич и започналия процес срещу него, журналистът Иван Филчев, заедно с оператора Юли Кривошиев и шофьора Борис Железчев посетиха Сърбия и Босна и Херцеговина.

Защо Сърбия най-сетне реши да обърне най-черната страница от историята си и как залови „неуловимите“ военнопрестъпни, отговорни за смъртта на 8000 мюсюлмани? Случайно ли това се случи преди края на мандата на сръбското правителство, което преди 4 години обяви присъединяването на Сърбия към Европейския съюз като основен приоритет? Намериха ли покой жертвите на геноцида и техните близки?

Отговорите на тези въпроси ще покажат „Неуловимите” през призмата човешката трагедия от едно място, станало символ на страданието и човешката глупост.

В предаването са включени интервюта с Райна Асенова, ръководител на екип „Балкани“ в БТА, Ели Юрукова, дългогодишен кореспондент в Белград, Боян Филипович, босненски политик и журналист, Момчило Видоевич, председател на независимия полицейски синдикат на Сърбия, оцелели при клането в Сребреница и роднини на загинали по време на геноцида.

Гледайте „Неуловимите” всяка неделя от 12:30 до 13:00 ч. в ефира на TV7.

Видео запис от предаването ще откриете тук.

Коментари (0)

Публикувано в на 7 септември 2011 г.