Savage Ravage печелят „Голямото междучасие 2“, напук на всичко!

16-годишните ученици от група Savage Ravage спечелиха конкурса ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ 2

Силен четиричасов лайф разтърси Борисовата градина в София на 9 май 2010 г. и сложи край на конкурса за най-добра училищна песен ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ 2, организиран от Столична община, D2 и Gravity Co.

Вълнение и напрежение бушуваха по време на финалния концерт от самото начало и дори след края на събитието. Борисовата градина се изпълни с усмивки и щастие за едни, но не се мина и без разочарование и сълзи за други.

Развяване на дълги коси, черни тениски с щампи на любими банди и ръце със знака на рока се виждаха навсякъде около сцената. Петте групи, събрали най-много гласове на сайта d2band.com показаха на какво са способни, като забиха жестоко и предизвикаха бурни емоции сред феновете си.

Savage Ravage, Reckoning, High Definition, SoulBound и юВка се бориха с всички сили за голямата награда и показаха високо ниво не само в музикално отношение, но и като сценично поведение. Неслучайно Митко Кърнев от D2 отбеляза, че нивото на конкурса се покачва все повече и групите и изпълнителите, които участват, са все по-добри.

След петте финалисти на сцената се качиха и миналогодишните победители в конкурса – групата от НМУ „Л.Пипков” – Keep The Faith. Момчетата за пореден път показаха, че заслужено са спечелили в първото издание на конкурса и впечатлиха с нови авторски парчета.

Гвоздеят на шоуто бяха и най-големите – D2 и Gravity Co. Gravity Co показаха класата си и изсвириха някои от най-известните си парчета. Кулминацията на концерта настъпи, когато D2 заложиха на жици и зарадваха публиката, както с нови песни, така и с вече утвърдени хитове.

Журито в лицето на D2 и Gravity Co единодушно избра от петте финалисти, 16 – годишните ученици от група Savage Ravage за победители в конкурса ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ 2. Тяхното парче се казва „Бягайте далеч”. Момчетата споделиха, че това е първата им авторска песен. Тя е по музика на китариста на групата Танчо Танчев  и текст на барабаниста Антон Димитров.

Въпреки лошия запис на парчето в сайта на конкурса, „дивите опустошители” дадоха всичко от себе си и се представиха блестящо на финалния концерт. Именно защото младите музиканти нямат възможност да правят качествени записи, голямата награда, коята спечелиха е продуциране на авторската песен и запис в студиото на D2.

Водещ на събитието беше фронтменът на група Keep The Faith – Георги Трифонов.

ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ 2 за втора поредна година е част от културния календар на Столична община, с чиято подкрепа се осъществи конкурсът.

Чуй Savage Ravage – „Бягайте далеч“:

Коментари (0)

Публикувано в на 10 май 2010 г.