Сашо Диков и Иво Инджев бранят Бианка при Иван и Андрей

Супер Бианка: „Все едно съм най-голямата престъпница на света!”

Сутринта на 19.10.2010 г. Супер Бианка бе арестувана в РПУ Перник. Тя бе задържана по две обвинения. Първото, че не носи лични документи в себе си по време на опита си да вземе интервю от президента Георги Първанов. А второто обвинение бе в симулиране на припадък, след като хора от НСО проявяват насилие спрямо нея.

Тази груба проява от страна на охраната на държавния глава бе заради опита им да спрат репортерката от „Шоуто на Иван и Андрей” да отиде при Георги Първанов. Тя е искала да вземе поредното си интервю по случай празника на град Перник вчера. Това бе и поводът за посещението на президента в родния му град.

По закон Супер Бианка остана в районното управление на Перник до установяване на нейната самоличност – от 12:00 до 13:15 или час и петнадесет минути.

В „Шоуто на Иван и Андрей”, което се излъчи извънредно на живо от 22:00 часа по Нова телевизия, гости бяха самата Супер Бианка и журналистите Сашо Диков и Иво Инджев.

„Май е много як на живо президентът!” – казва Супер Бианка в репортажа си от празника на Перник преди да бъде изблъскана от охраната на президента, а в последствие и арестувана.

„Сигурна съм, че 90% от хората на площада нямат лични документи. Все едно съм най-голямата престъпница на света!” – сподели Супер Бианка през сълзи, докато бе на живо в студиото на „Шоуто на Иван и Андрей” след инцидента в родния град на Първанов.

Тя толкова се радвала, че ще види президента на живо. От самото начало непрекъснато охраната я предупреждавала да внимава.

„Не президентът, а аз бях с неговата охрана!” – добавя репортерката. А тя просто искала да си зададе въпроса.

„Как може Бойко Борисов или министър Цветанов да отговарят на неудобните въпроси, а Георги Първанов – не?” – чуди се тя.

Полицаите започнали да я дърпат. Когато я завели в районното управление в Перник, полицаите й казали, че много харесват и нея, и „Шоуто на Иван и Андрей”. Пернишките пазители на реда първо не искали да отговорят защо я арестуват, а след това казали „така ни беше наредено”. В началото не пояснили от кой, а после казали, че им е наредено от НСО.

Първият коментар за случилото се на журналиста Иво Инджев бе: „Не е смешно!”. Той определи ареста на Супер Бианка като „еманация на начина, по който е построена пирамидата на властта”.

За него е недопустимо това, че полицията пречи на служебно лице да си свърши работата. Г-н Инджев зададе логичните въпроси: „Има ли право НСО да нарежда на МВР?” и „Колко е опасна Бианка, че МВР и НСО си съдействат?”. Според него това е новина – „Бианка уплаши НСО!”.

Сашо Диков пък поиска да разбере кои от колегите му са отразили новината с ареста на Бианка, в кои новинарски емисии е влязла, в кои телевизии и вестници или българските медии извършват само определен слугинаж.

Гледайки репортажа на Бианка от празника на град Перник, впечатление му прави, че Първанов „се прави на гръмнат”. След това г-н Диков веднага оневини президента с думите: „Той е ловец!”.

Сашо Диков коментира това, че г-н Първанов се прави, че не чува въпросите на репортерката от „Шоуто на Иван и Андрей” по следния начин:

„Не му прави чест! Първанов е прекалено опитен, за да се прави на гръмнат, не е в стила му по този начин да се изсулва!”. За него и реакцията на НСО, и тази на президента са неадекватни.

Иво Инджев нарече НСО „преторианска гвардия” и побърза да изтъкне някои от гафовете на службата, а Иван и Андрей го подкрепиха с нагледни материали.

Сашо Диков е изумен от това, че Георги Първанов „мълчи и трае” и няма лично мнение. Той сподели, че с охраната на президента не е имал проблеми, но редовно се правят, че не го чуват. Той обаче по негови думи е „тъп и упорит” и им задава въпросите в ухото.

„Нашите политици не са свикнали с неудобните въпроси!” – казва още той. Според него държавниците са свикнали да им се задават отговори, а не въпроси.

„Проблемът с имотите на Цветан Цветанов е най-малкият, който ще има вътрешният министър!” – бе категоричен Диков. Според него Цветанов излиза със „селски номера” и трябва да отговаря на  документите, а не на Яне Янев и Алексей Петров.

Бианка призна, че за първи път я арестуват. Докато била в районното управление на Перник, тя плакала над съставения й от пернишката полиция акт и се замислила дали въобще иска да живее в България, въпреки че много обича страната си.

Иво Инджев припомни, че президентът е девет години на власт. Това е и причината според него да се е обградил с подчинени олигарси.

„Този човек е недосегаем! Знае много за много хора!” – каза Инджев за президента.

Инджев смята, че в България витае страх. „Говорим за глигани, а отстрелват съветници и близки на Първанов, и журналисти от български медии!” – продължи „журналистът на РъБъ”.

За финал Супер Бианка бе откровена: „Аз съм актриса и искам да продължа да си върша работа!”. Тя така и не разбра какво толкова е сторила на президента Първанов и как другите политици имат чувство за хумор.

В сряда вечер в „Шоуто на Иван и Андрей” ще гостува светската двойка на Евгени Минчев и Антония Петрова – „Мис България 2009”.

Иван и Андрей ще си говорят с тях за новия данък лукс, който Симеон Дянков предвижда за мощни джипове, спортни лимузини и скъпи имоти.

„Шоуто на Иван и Андрей” – всяка делнична вечер, от 22:00 часа по Нова телевизия !

Снимки: Явор Иванов

Коментари (0)

Публикувано в на 21 октомври 2010 г.