Сашо Диков говори за Люба Кулезич и телевезия BiT

Предаването на Люба Кулезич по BiT „Честно казано“ е свалено от ефира по решение на собственика на телевизията, след като водещата е нарушила в ефир клауза от договора. Това каза в предаването си „Просто Дикoff” програмният директор на телевизията Сашо Диков.

„На 15 декември собствениците на BiT Румен и Павел Вълневи идват в София, за да обявят промените, с които ще се развива телевизията през следващата година, както и подробности за новия договор, който ще предложат на Люба Кулезич”, обясни Диков.

Tя си е позволила от ефира на своето предаване да сподели неща, които според убежденията на Сашо Диков, не е трябвало да казва.

На другата сутрин един от собствениците на телевизията се е обадил на Диков и е казал, че ще прекрати договора на Кулезич. Причината е, че това което е споделила тя в ефира са „вътрешни неща” и Кулезич е злепоставила собствениците на телевизията. Това е причината да бъде прекратен договорът между продуцентската къща на Люба Кулезич и телевизията.

„Днес бяхме на някакво тъпо събрание, за да ни говорят, че сме някакви неумерени, крайни и че трябва… Слава Богу не сработи“, е краткият коментар на Кулезич по време на предаването.

Диков припомни, че BiT e на четвърто място сред телевизиите с най-голямо доверие. Това доверие е постигнато за пет месеца.

Това четвърто място бе при пълна свобода, която е дадена от братя Вълневи. И всякакви измислици за цензура, да си гледат работа. И при най-малкият опит за цензура няма да съм там. Първият опит бе при Хачо Бояджиев, когато се опита да ми сложи намордника. Другото бе в Канал-3, където собствениците се опитаха и напуснах. При първа проява на цензура в тази телевизия ще си тръгна. Но собственици като братя Вълневи са дали свобода на жуналистиката и сме на четвърто място по доверие, каза още Диков.

Пред Economic.bg водещата коментира, че е озадачена защо, след като предаването ѝ е външна продукция за BiT и отношенията между нея и телевизията са уредени чрез договор, никой не е водил преговори с нея преди прекратяването на предаването, нито пък е получила предизвестие.

Според нея обаче решението за спирането на предаването ѝ „Често казано” е на изпълнителния директор на BiT Симона Ангелова, която не си вдигнала телефона, когато Кулезич опитала да се свърже с нея, за да поиска обяснение. „Дано госпожа Ангелова осъзнае, че в мое лице насреща си има юридическо лице”, коментира Кулезич.

Диков коментира и предизвиканата вълна от коментари в социалната мрежа, отново потвърждавайки, че никога не е бил ограничаван по време на работата си там, както и Люба Кулезич.

Инфо: Economic.bg и Фрог нюз

Коментари (1)

Публикувано в на 27 ноември 2017 г.