„Сърбай“ боб безплатно на „Пъстра трапеза“ пред НДК! с онлайн видео и снимки

„Сърбай“ боб безплатно на „Пъстра трапеза“ пред НДК!

Пазители на традициите откриват „Пъстра трапеза на гости на моя град София”

Кулинарен фестивал „Пъстра Трапеза” ще празнува на 11 септември (неделя) начало от 11.00 ч. третия си рожден ден  и ще посрещне гости и участници от цялата страна. Заповядайте при фонтаните на НДК. Организатор на фестивала е „Ивитал Консулт” ЕООД в партньорство с  Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – „А.Р.И.З.- 7” и Столична община, Дирекция „Култура”. Кръшни хора и народни песни в изпълнение на именити изпълнители ще оповестят началото на вкусното събитие.

Много големи готвачи ще уважат събитието и заедно с гостите ще станат свидетели на кулинарната надпревара „Кой изяде боба?”, която ще бъде апетитно сервирана на пъстрата трапеза от Шеф Пеньо Иванов (на снимката) с гарнитура от още няколко вкусни състезания за бързина. „Кой изяде баницата?”, и „Кой изяде млякото”? В професионалната кухня на „Пъстра трапеза” кулинарни сили ще мерят наши стари познайници от общинския съвет на столицата.

Програмата на фестивала и тази година включва детски пленер на тема „Рецептите на баба”, кулинарни демонстрации представени в кухнята на фестивала, много пъстри фолклорни изпълнения на сцената, изящни карвинг скулптури от плодове и зеленчуци. Шеф Иванов отново ще сготви с любов за гостите на „Пъстра трапеза”

Преди празника в София, на 10ти септемвриПъстра трапеза“ за първи път ще гостува на „Празника на царевицата“ в Кнежа. Ще се веселим заедно в лесопарк „Гергана“.

След рождения ден в София, програмата на фестивала продължава по традиция към гр.Поморие, където с „Вяра, Надежда и Любов“ ще акостира на 17 септември.

С радост организаторите ще посрещнат и всички желаещи да ги посетят в Търново, който тази година ще е столица на националния кулинарен фестивал. Празникът в старопрестолния град ще се проведе на 17ти и 18ти септември.

Коментари (0)

Публикувано в на 8 септември 2011 г.