Саня Кройтор – „Израелският Паганини“ свири в София

„Израелският Паганини” Саня Кройтор в Sofia Live Club

Световно известният цигулар и джаз музикант Саня Кройтор гостува на сцената на Sofia Live Club на 18 май 2010 г. от 21.00 часа, по покана на музикално-продуцентска компания „Жокер Медиа”. Билетите са в продажба от утре на www.eventim.bg, www.ticketsbg.com и в Sofia Live Club. Цената им е 20 лв. при предварителна продажба и 25 лв. в деня на събитието. Участие в джаз концерт на „израелския Паганини”, както феновете го наричат, ще вземат музикантите от Ангел Заберски – Трио.

Саня Кройтор е водещ съвременнен джаз, класически и етно цигулар. През 1980 г. още като дете той става лауреат на конкурс за класическа музика, а две години по-късно на фолклорен фестивал във Франция.

Днес концертите на Саня са комбинация от невероятна виртуозност, великолепния звук на цигулката, пламенния музикален темперамент и харизматичното излъчване на артиста. Ето защо той е много популярен не само в Израел, но и в целия свят.

Съвсем наскоро Кройтор бе с участия на Бродуей и в операта Метрополитън в Ню Йорк, самостоятелен концерт на фестивала WOMAD в Лондон, Сингапур и други.

През 2003 г. излиза първият му самостоятелен диск All in one, където Саня се представя не само като виртуозен цигулар, но и като композитор и автор на аранжименти. Той свири сякаш в записа участват и други инструменти като контрабас, цимбал и китара.

Цигулката на Саня звучи в повече от 200 албума на световни музиканти и формации. Неотдавна в Южна Корея излезе неговият втори солов албум „High Voltage Violin”. Музикантът се радва на непрекъснат интерес от страна на публиката и гастроли от Нова Зеландия и Тайланд до САЩ и Великобритания.

За своята цигулка Саня Кройтор казва: “Тя не е само къс дърво! Тя даже не е просто продължение на ръката ми, а на душата … или още по-точно би било, ако кажа, че тя самата има душа.”

Изпълнения на SANIA KROITOR (ВИДЕО плейлиста)

Коментари (0)

Публикувано в на 19 април 2010 г.