Само месец след старта, Disney Channel е любим на децата в България с онлайн видео и снимки

Само месец след старта, Disney Channel е любим на децата в България

Disney Channel първи сред детските канали в България

Компанията Уолт Дисни за Централна и Източна Европа обяви, че Disney Channel, водещият световен телевизионен бранд за деца, стартирал в събота, 19 септември в България, е достигнал рекорден брой зрители и така се позиционира на първото място сред детските канали.

Новият канал Disney – ориентиран към детската аудитория, измести конкурента си на световния пазар на специализираните детски канали, като поведе сред детската* аудитория и рязко увеличи гледаемостта на канала, който замени – Jetix.

Disney Channel надвиши съботния брой зрители на Jetix от 2008 г** с убедителните 73% на човек*** и 85% конкретно сред децата*. Регистрираната реализация в стартовия ден на канала е толкова висока сред децата*, че нарежда Disney Channel на #2 място от всички канали след местния bTV.

Премиерата на съвсем новия игрален сериал „JONAS“ се превърна в една от причините за големия успеха при старта, като се класира на първо място измежду всички канали във времето на излъчването си сред детската* аудитория. Стартът бе отбелязан и с дебюта на хитовия игрален филм на Disney Channel „Princess Protection Program“.

Мачек Брал, генерален директор и вицепрезидент на каналите Disney Channel в Централна и Източна Европа, заяви: „Значителният брой зрители при старта на
Disney Channel в България е поредно потвърждение за универсалния характер на посланията и изключителната креативност на нашите телевизионни програми. Програмната ни схема отразява живота на младата ни аудитория и й дава кураж да вярва в себе си, да следва мечтите си и да чества семейните ценности като празник. С ентусиазъм очакваме да надграждаме още към този успех през идващите месеци.”

Disney Channel Worldwide представя най-успешното портфолио детски канали в света с общо 92 канала и/или програми в 169 държави на 32 езика. Към началото на 2010 г., Disney Channel и Disney XD ще достигат до 13 милиона домакинства в регион ЦИЕ. През 2008 г., Disney Channel се класира на първо място сред детските канали в 17 държави/области. Профилът на Disney Channel непрекъснато се обогатява с навлизане в нови световни пазари и така играе ключова роля за запознаването с бранда Disney на нови потребители.

За Disney Channel

Disney Channel представя развлекателна програма за деца и техните семейства, сред които хитовата анимационна поредица „Phineas and Ferb”, сензационния жив екшън „Hannah Montana” и филмови оригинали на Disney Channel като „High School Musical” и „Camp Rock”.

####

Източник: TNS България/Reporter Manager
Домакинства в страната, 24 часа
Класация въз основа на рейтинг 000
*Деца на възраст 4-14

**Аудитория в стартовия ден на Disney Channel (19.09.2009, събота), сравнена със средната съботна аудитория на Jetix през 2008 г.

***Лица на възраст от +4 г.

Коментари (5)

Публикувано в на 29 октомври 2009 г.