„Сахара“ с Пенелопе Круз и още филми по Нова

Акценти от филмовата програма на Нова телевизия за 03 и 04.12.2011 г., събота и неделя

03 декември, събота,10.00 часа
Завръщането на Прансър (Prancer Returns)
2001 / Канада, САЩ
Режисьор: Джошуа Бътлър
В ролите: Джон Корбет, Стейси Едуардс, Майкъл О’Кийфи, Гевин Финк, Джак Паланс, Робърт Кларк и др.
Жанр: Фентъзи

Този коледен детски филм предлага оригинален поглед към легендата за Дядо Коледа и неговия елен Дръзки.

Малко момче намира елен в гората, за който е убедено, че е любимият на Дядо Коледа елен Дръзки. Решено да върне животното на Северния полюс към предопределената му съдба, детето преодолява неверието на семейството си, за да научи и тях, и нас какво означава коледен дух..

03 декември, събота, 20.00 часа
Сахара (Sahara)
2005 / Великобритания, Испания, Германия, САЩ
Режисьор: Брек Айзнър
В ролите: Матю Макконъхи, Стив Зан, Пенелопе Круз, Ламбърт Уилсън, Делрой Линдо, Уилям Мейси и др.
Жанр: Приключенски екшън

Гледай видео анонс онлайн

Матю Макконъхи пресъздава образа на изследователя Дърк Пит в тази адаптация на бестселъра на Клайв Къслър. Пит си мисли, че е намерил и съкровище, и отговора на отдавнашна загадка, когато открива рядка монета във водите на река в Западна Африка. По време на Гражданската война е изчезнал брониран боен кораб с ценен товар и теорията на Пит е, че корабът е някъде в пустинята Сахара. Пит и глуповатият му помощник Ал Джордино се отправят на пътешествие, за да го намерят, но по пътя се запознават с д-р Ева Рохас – учен и лекар, която се опитва да определи източника на странна и смъртоносна епидемия. Когато Ева се включва в екипа на Дърк и Ал, всички започват да се питат дали мистериите, които се опитват да разкрият, не са свързани помежду си.

04 декември, неделя, 23.00 часа
Фанфан Лалето (Fanfan la tulipe)
2003 / Франция
Режисьор: Жерар Кравчик
В ролите: Венсан Перес, Пенелопе Крус, Мишел Мюлер, Жак Франц, Жан-Пол Дюбоа, Жан-Франсоа, Жерал Ларош, Жил Арбона, Филип Дормоа, Гийом Галиен, Венсан Перес и др.
Жанр: Приключенски

Гледай видео анонс онлайн

В този римейк от 2003 г. на класическия френски филм от 1952 г. Фанфан Лалето е безразсъден любовник, подмамен от Аделин – дъщеря на френски сержант, да се запише в армията на крал Луи ХV с предсказанието, че накрая ще се ожени за една от дъщерите на краля.

Коментари (0)

Публикувано в на 28 ноември 2011 г.