Сафура ще спечели „Евровизия“! А Миро… горкият!

Видеото към „Drip Drop е готово

Сафура за малко да се удави в басейна по време на подводните снимки

След няколко дни снимки в Киев, Украйна видеоклипът към песента “Drip Drop” на сочената за фаворит за спечелване на Евровизия Сафура е готов. Най-престижният британски сайт за залагания Nicer Odds (www.nicerodds.co.uk/eurovision-song-contest-winner.aspx)изстреля азербаджайнската певица на първо място в прогнозите за финалист на Евровизия и това направи “Drip Drop” вероятно най-дългоочакваното видео за тазгодишния конкурс.

За разлика от Сафура, Миро е шести – но отзад напред!

Клипът на Сафура има две версии: първата е триминутната версия за Евровизия, а втората – нецензурираната версия, която е малко по-дълга. Нея може да изгледате тук:

Международният екип, който създаде музикалния клип, включително режисьорът Рупърт Уейнрайт, хореографът ДжаКуел Найт и стилистката Таня Гил, бяха наистина впечатлени от таланта, енергията и мотивацията за успех на Сафура.

„За момент си помислих, че няма да успеем да заснемем клипа, особено когато правихме подводните снимки. Но ако трябвда да съм честен, очаква я голямо бъдеще в шоубизнеса”, сподели режисьорът Рупърт Уейнрайт след инцидента, при който Сафура за малко да се удави в басейна по време  на снимките:

Основният мотив, който се появява през цялото видео е водата. От първите капчици в откриващите кадри през чувствения танц под дъжда и до разкриващите сцени в басейна, водата е елементът, който предава идеята на песента за безграничната сила на чувствата. На същата идея се подчиняват и всички сценични тоалети, които Сафура сменя през целия клип.

Хореографията на видеоклипа е дело на ДжаКуел Найт, който е работил с Бионсе за “Single Ladies”. В момента Найт подготвя сценичното изпълнение на Сафура, което ще бъде показано само на сцената на „Евровизия“ в Осло и ще бъде пазено в тайна до последния момент. Дори хората, които ще присъстват на репетициите, няма да знаят какво точно ще се случи на втория полуфинал на 27 май, когато Сафура за първи път ще представи сценичния танц за конкурса.

Първоначалният план на режисьора Рупърт Уейнрайт е включвал сериозна постпродукция на клипа. Но след като видял заснетия материал, решил, че няма нужда от такава. По думите му Сафура изглеждала толкова естествена, грациозна и елегантна на снимките, че не се е наложило да подчертаят природните й дадености с видео ефекти, както се прави напоследък.

Коментари (2)

Публикувано в на 3 май 2010 г.