Съдбата на бебе Елица просълзи певицата Валя – помогни и ти

Добри съседи, артисти и певци помагат на болно бебе

В дъждовния 5 август, в карето между няколко блока в столичния квартал „Манастирски ливади”, десетки приятели и съседи на Росица и Николай Христови се събраха с една обща цел – да помогнат на десетмесечната им дъщеря Елица. За целта са необходими 50 000 евро.

Хората сами бяха изградили сцена. Избраните цветове неслучайно бяха все розово и бяло – знак за надеждата, че всичко с детето ще бъде наред. Сами бяха направили и плакати, и кутии за събиране на пари.

В инициативата бзвъзмездно се включиха актьорът Деян Ангелов, фолклорна група, певицата Валя и колегата й Искрен Пецов. Двамата пяха благотворително за Елица.

Организаторът на събитието Тони Демирева покани Валя да стане публичното лице на каузата за лечението на малкото момиче, за да може нейният апел да стигне до максимално много хора.

След своята изява певицата и Искрен Пецов останаха до края, за да могат да разговарят с родителите и да помогнат с каквото могат.

„За мен е изключително вълнение да бъда част от вечерта на Елица. Аз съм безкрайно емоционална и като видях мъката на тези хора, се опитах да им вдъхна надежда. Защото знам, че дъщеря им ще бъде здрава. Само трябва да отворим сърцата си за нея и всеки да помогне, както намери за добре.

Моята помощ е музиката и песните. Ще се постарая да популяризирам тази кауза, защото Елица се нуждае от още средстава за лечение в Германия.”, сподели с насълзени очи Валя.

Събитието от 5-и август доказа, че в България все още хората могат да бъдат съпричастни към страданието на другите и че помощта между съседи, между почти и напълно непознати, съществува.

Елица Христова е болна от синдром на Уест и спастична церебрална парализа. Тя е едва на десет месеца. Има шанс да изживее нормално детство и да бъде абсолютно способен във всичко човек. За целта са необходими 50 000 евро.

На 5 август бяха събрани 6600 лева, а общата събрана сума досега е около 40 000 лева.

За повече информация: www.helpelitsa.org

Коментари (0)

Публикувано в на 6 август 2009 г.