Съдът влиза и решава: Владо Береану води по ТВ7!

Емблемата на БНТ Владимир Береану ще нищи съдебните спорове в “Съдът влиза”

Известният разследващ журналист и автор на едно от най-рейтинговите предавания по БНТ “Частен случай” Владимир Береану гласува доверие на TV7 и на продуцентите на “Терминал 7” Иван и Андрей. От тази събота именитият водещ ще нищи съдебните спорове на българите в предаването “Съдът влиза” в дългото следобедно шоу на TV7 в събота от 12:00 часа, в компанията на съдия Искра Онцова и бълграската Опра – Миглена Ангелова.

От началото на демократичните промени досега, Береану работеше без прекъсване в Българската национална телевизия, а тази година предаването му “Частен случай” навърши 20 г. и стана най-дълго просъществувалата продукция в ефира на обществената медия.

“Кръглите годишнини винаги трябва да са повод за промяна”, казва водещият и допълва “всеки човек трябва да бяга от зоната на комфорта, за да продължава да се развива”. Той е амбициран да приложи целия си досегашен опит, за да бъде още по-полезен на хората, които имат огромна нужда от помощ в ежедневната си борба за справедливост. “В подобни случаи логиката на математик е по-ценна от зрелищното представяне на даден казус, защото в почти всяка заплетена съдебна история прозира несвършената работа на някоя институция”, категоричен е журналистът.

“Екипът на “Междинна станция” се спря на него, защото има огромен опит, непресъхващо вдъхновение и… чувство за хумор – едно от условията, на които трябва да отговарят хората, с които работим”, споделят Иван и Андрей.

“Междинна станция” благодари на досегашния редактор на предаването Дейвид Славчев и му желае успех. Той разработи формата от самия му старт в TV7 досега и допринесе за високия рейтинг на предаването с името и опита си.

Агенция „Дартс нюз“ научи повече за мотивацията на Владо Береану да напусне кораба, на който пътува от 22 години, БНТ… и по този начин да попадне близо до Лара екс-Береану, сега Златарева, водеща в News 7:

– Напускате ли БНТ наистина ?
– Вчера подадох оставката си в БНТ, колегите, естествено я приеха със съжаление. Но всеки има право да напусне място, в което е работил 22 години. А от 20 г. правя „Частен случай“. Време е за промяна. Изморил съм се да се занимавам само с „Частен случай“ и ми се иска да почна нещо ново, което ще ме ентусиазира за работата.

– Кое ви изкуши да се впуснете в ново начинание?
– Изкуши ми, че е ново и предизвикателство за мен. Тематиката е интересна, хем е свързана със старата тема – пак обсъждаме проблеми на хората, но има и юридически и разследващ аспект. Форматът е любопитен.

– Ще бъдете в компанията на две утвърдени дами –Миглена Ангелова и съдия Искра Онцова.
– Аз по принцип обичам да работя с дами, особено когато са симпатични и хубави.

– Имате ли някакви страхове за новото предаване, препъникамъни, които очаквате?
– Не се притеснявам, защото хората с които работя са млади и енергични. Освен това съм 22 години в телевизията и мисля, че малко неща са останали в тайна за мен в тази област.

– Нормално ли е това изтичане на кадри в ТВ7 – вие сте поредния, който приема предложение?
– Естествено е една медия, която е в сила да влезе в конкуренция с други и реши да прави нещо по-голямо, да привлече хора. Така че изтичането на кадри е нормално. И това в един момент ще спре, когато самата медия се насити с хора.

– Какви са амбициите ви за предаването?
– Иска ми се да го направя по-интересно и любопитно за хората. Да има завръзки, интриги – но не в смисъл на караници. Да стане по-ясно структурирано предаването, по-полезно за зрителите.

Коментари (0)

Публикувано в на 9 май 2013 г.