Съдът: Братът на Димитър Рачков да плати 1200 лева

Братът на Рачков – Петър с обещание пред съда в Бургас: Няма да карам повече без книжка

Съдията му отговори кратко: Дано!

Петър Рачков, брат на популярния тв водещ Димитър Рачков, на 8 ноември даде обещание пред съда в Бургас, че повече няма да кара кола без книжка. Делото срещу него за управление на автомобил без свидетелство за правоуправление, приключи, като наказанието му е глоба от 1200 лева, плюс 5 лева държавна такса.

„Съжалявам, виновен съм. Книжката ми е отнета за неплатени актове и наказателни постановления, не за нещо друго. Определено съжалявам“, каза пред съда Петър Рачков. Той един път е бил спипан от полицията през февруари т.г., а после и през март.

Адвокатът му поиска глобата да бъде съобразена с доходите му, тъй като от 700 лева заплата като механик, получавал чисто 460 лева, с които гледа две деца.

37-годишният мъж бе освободен от наказателна отговорност на основание чл. 78а от Наказателния кодекс, който предвижда замяната с административна санкция, когато за престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода до три години или друго по-леко наказание, когато е умишлено.

В съдебното заседание, държавното обвинение уточни, че подсъдимият е реабилитиран и че от извършеното престъпление не са причинени имуществени вреди.

В края на март т.г. бургаски полицаи задържаха Петър Рачков с още двама мъже в автомобил, превърнат в мобилна нарколаборатория. При проведените допълнителни полицейски издирвателни действия в помпена станция, разположена до разклона за село Черни връх, са намерени и иззети течности в стъклени и пластмасови шишета и стъклени прибори за производство на синтетични наркотици.

Инфо: Burgasinfo.com и Dir.bg

Коментари (0)

Публикувано в на 9 ноември 2017 г.