Рут записва с радио на bTV, но се „шматка“ по ТВ7!

Слушателите определиха участниците в мащабния проект „Зелената песен на България”

След оспорвано гласуване станаха ясни имената на групите и изпълнителите, които ще станат част от различното музикално състезание

Първият етап на номинации за „Зелената песен на България” приключи след осповано гласуване на слушателите. На живо в ефирите на N-JOY, Z-Rock и Jazz FM (част от bTV Radio Group) станаха ясни имената на групите и изпълнителите, които ще участват в различното музикално състезание. Кампанията  по инициатива на радио N-JOY, Z-Rock и Jazz FM, съвместно с Оперативна програма „Околна среда”и Министерството на околната среда и водите, провокира слушателите да посочат своите любими изпълнители. За участие в „Зелената песен на България”  бяха избрани общо 4 поп групи и изпълнители, 2 рок банди и 1 джаз изпълнител.

Феновете на радио N-JOY номинираха с най-много гласове Графа, Криско, Михаела Филева и Били Хлапето. Така те определиха, че именно те ще са поп изпълнителите, които ще създадат нови хитове за участие в „Зелената песен на България”. Слушателите на рок радиото на България – Z-Rock избраха с най-много номинации бандата „Революция Z” и алтърнатив рок групата Der Hunds. Любителите на джаз музиката дадоха най-много гласове за Рут Колева, като така тя стана победител в джаз категорията на състезанието.  Парадоксалното е, че последната към момента се изявява в конкуретнен ефир – този на „Къртицата” по ТВ7.

Финалистите ще създадат нови музикални хитове, а отново слушателите ще имат решаващия глас в избора на големия победител в конкурса. Новите хитове на най-големите и актуални имена на поп, рок и джаз сцената на България ще бъдат представени в началото на месец септември 2013 година.

Коментари (0)

Публикувано в на 17 май 2013 г.