Рут Колева: Кристиян Костов или Гери Никол отиват на Евровизия с онлайн видео и снимки

Рут Колева: Кристиян Костов или Гери Никол отиват на Евровизия

Отличникът от X Factor Кристиан Костов е изпълнителят с най-големи шансове да представи България на „Евровизия”. Това обяви Рут Колева със статус във Фейсбук, от който става ясно, че шефът на „Вирджиния рекърдс” и негов продуцент Саня Армутлиева е манипулирала вота на международния екип, събран от БНТ за селекцията. Според вътрешния източник на Колева детето чудо от Москва е спечелило с двойно повече гласове от втория в класирането. „Проблемът в момента бил, че Саня ламтяла за пари, та с БНТ още нямали договор. Скандално. За капак, ако не отиде той, щяла да отиде Гери-Никол с „Яката дупара“ на база много съмнителни гласове от разни международни „блогъри“, за които се твърди, че им е платено”, пише Рут.

От „Вирджиния рекърдс” потвърдиха пред „Монитор”, че талантливият Кристиан наистина е сред желаещите да ни представят на финала в Киев през май, но все още изчакват финалния избор на журито. От БНТ пък обявиха, че името на победителя ще стане ясно в началото на март, а твърденията на Колева квалифицираха като „лош опит за пиар”. В статуса си изпълнителката на Oceans споделя също, че в края на миналата година голям лейбъл, с който преговаря, й е предложил да участва в националната ни селекция за „Евровизия”. В замяна щяла да получи финансиране на 20-градово европейско турне и по-голям бюджет за маркетинг при лансирането на новия й диск.

„Изглеждаше ми логично – издавам албум, английският ми е перфектен, имам опит и вярвам, че бих представила България достойно. Декември месец около записите на една от песните, която бях решила да заявя (комерсиално парче, дело на същия екип, работил с Поли Генова миналата година), получихме информация, че бащата на Гери-Никол е предложил голяма сума пари, за да се яви именно тя на конкурса. Тази информация инстантно ме отказа от въпросния „конкурс”, казва Колева. В следващ пост отрасналата в Бахрейн певица обеща да изнесе още детайли и цифри от задкулисието на певческия конкурс.

В края на декември независимият сайт еurovision-bg.com приключи анкета, в която от 20 артисти феновете избраха Гери-Никол за свой представител на „Евровизия” с общо 44 983 гласа. На второ и трето място се класираха съответно Жана Бергендорф с 43 933 гласа и Кристиан Костов с 37 737 гласа. По повод неочаквания си успех Гери-Никол тогава обясни: „Бих обмислила такава оферта, отговорът на такова предложение би бил по-скоро да. Със сигурност мога да предложа песен, в която да не изневеря на моето звучене, и в същото време да предложа това, което феновете на „Евровизия” очакват да чуят.”

Цялото съобщение на Рут Колева:

„Сядам да пиша този статус, с искрено отвръщение и тотално разочарование. Наскоро се зарекох да спра да обръщам внимание на неправдите. Да се науча да си мълча. Да съм по-духовна и игнорираща. Уви, не е лесно когато се сблъскваш с такава помия. Защо артисти и изпълнители като мен никога няма да се явят на Евровизия? Миналата година, един голям лейбъл с който преговарям, ми предложи, ако се явя на Евровизия да поеме разноските по 20 градово европейско турне + доста по голям бюджет за маркетинг при издаване на албума ми. Заради това (и не само), аз реших да започна подготовка по явяване на този конкурс.

Изглеждаше ми логично – издавам албум, английския ми е перфектен, имам опит и вярвам, че бих представила България достойно. Декември месец, около записите на една от песните, която бях решила да заявя (комерсиално парче дело на същия екип работил с Поли Генова миналата година), получихме информация, че бащата на Гери Никол е предложил голяма сума пари за да се яви именно тя на конкурса. Тази информация, инстантно ме отказа от въпросния „конкурс“.

Скандалите и неуредиците около него през годините го опорочиха достатъчно, за да дам шанс да бъда част от подобна надпревара. Ако не друго, музиката ми винаги е била чиста и безкомпромисна. Ако съм правила компромиси, то в било с личността ми и имиджа – не с музиката. Така де, теглих чертата и се отказах.

Замълчах си и продължих напред. До днес, когато от нищото ми писа едно момче, с молба да обърна внимание на една информация. За да стигна до нея трябва да направя кратка предистория, как са се развили нещата след моето отказване. Даден брой продуценти са изпратили предложения за песни към БНТ, след което е имало „тайно“ гласуване от „уж“ международен екип, за фаворит. От това, което разбирам гласуването не само не е било тайно, а детайлно манипулирано и то не от кой да е, а самата – Саня Армутлиева. Та накратко, избраният за представител с двойно повече гласове от втория в класиранвто е Кристиян Костов. Желаем му успех. Проблемът в момента бил, че Саня ламптяла за пари, та с БНТ още нямали договор. Скандално. За капак, ако не отиде той, щяла да отиде Гери Никол с „Яката дупара“ на база много съмнителни гласове от разни международни „блогъри“ за които се твърди, че им е платени. Много представително.

Още по-скандално е как БНТ са допуснали тази информация да изтече и да стигне дори до хора като мен – които нямат нищо общо с тоя конкурс. В следащия пост ще ви разкрия още детайли, с имена и цифри. Браво Евровизия. Честито България. И нека Рут Колева пак го отнесе, за гнусните схеми на другите. Един човек днес ми каза, че ако напиша тази информация ще се превръна в Едуард Сноудън на българската музика. Ето, видя ли? #безстрах от мръсната ви мафия“

Частично по инфо на агенция Монитор

Коментари (0)

Публикувано в на 16 февруари 2017 г.