Руски гости изнасят балетни спектакли в Зала 1 на НДК

Руски и украински звезди на балета през декември в НДК

На 3 декември, в зала 1 на НДК, музикално-продуцентска компания “Жокер медиа” ще представи следващия балетен шедьовър – “Ромео и Жулиета” на Сергей Прокофиев. Постановката е на украинския академичен театър за опера и балет “А.Б.Соловяненко”, с главен художествен ръководител н.а. Вадим Писарев. С участието на водещите солисти на Мариинския театър – Ирина Голуб и Евгений Иванченко. От украинска страна са включени имената на з.а. Артьом Алифанов, з.а. Ирина Комаренко и Юлия Полгородник. Хореографията е на С. Лавровский и Е. Хасянова.

Ромео и Жулиета” е пищна мегапродукция с над 300 костюма и един от най-скъпите балетни спектакли, поставяне някога в Украйна. Балетът на Прокофиев е в репертоара на театъра от една година и вече е показван с голям успех при турнето на трупата в САЩ и Европа.

Вторият спектакъл е адресиран до малките почитатели на балетното изкуство. На 4 декември от 16.00 часа отново в Зала 1 на НДК ще бъде представен спектакълът “Чиполино” по една от любимите на децата по цял свят приказка на Джани Родари -“Приключенията на Лукчо”.

Билетите са в продажба от 22 октомври на касите на НДК и на  www.eventim.bg. Цените са от 10 до 50 лева. За децата и учениците те ще бъдат с 50% намаление.

Коментари (0)

Публикувано в на 22 октомври 2010 г.