Румънеца и Енчев продуцират Айго с „Полудявам“ – аудио

Айго и Магга „полудяват” в съвместно парче

Айго /Иги Андровски/ записа поредното си хип-хоп парче с атрактивното заглавие „Полудявам” /FRICKIN’ OUT/ по музика и аранжимент на легендарния ни композитор Магга Алиев. Самият гуру на музикалната композиция се изявява в парчето и като певец в припева. За първи път Магга излиза  „на светло”, участвайки във видеоклипа към песента, който ще е факт до броени дни, благодарение на вещата режисура на Башмоушъна.

Междувременно хип-хоп и аренби изпълнителят Айго се присъедини към музикалното семейство на „Селект Мюзик Медиа”, собственост на Румънеца и Енчев.

Айго /Игнат “Иги“ Андровски/ 

Биография

Айго /Игнат “Иги“ Андровски/ е роден на 6 Декември 1985 година в София. След като завършва средното си образование в Националното училище за изящни изкуства “Акaд. Илия Петров“ през 2004 година, е приет в Нов Български Университет, където следва две специалности  – „Поп и джаз пеене” в класа на доцент Етиен Леви и „Анимационно кино” в класа на професор Иван Веселинов.

От 12-годишен се занимава с брейк денс и модерни танци, изявява се като хореограф и танцьор в различни танцови формации, участва в множество състезания и мероприятия, сред които e и Първият шампионат по хип-хоп танци и шоуденс на Балканския полуостров, където се класира на 4-то място в категорията „Малка Формация“. Пее в Младежки смесен хор “Света Параскева“, а по късно участва и във Фолк-джаз формацията при НБУ с диригент Георги Петков.

В периода между 2002 и 2008 година сформира R&B и Gospel групата „The Ones“ и реализира първите си записи в студиата „Nova Studio“, „Silvia Music“, „Pro-X Studio“, „Fresh Records“ и Студио „Акустична Версия“.

От 2009 година, след разпадането на „The Ones“, Айго стартира соловата си кариера и издава два аудио сингъла: „Само Секунда“ с Мишо Шамара и „Златотърсачка“ с Устата. През 2010 година започва да работи с Магга Алиев, а през 2011 година издава първият си видео сингъл „На Неговото Място“. Няколко месеца по-късно излиза и вторият видео клип на изпълнителя, режисиран от Bashmotion /Башмайшън/, който носи името „Hey DJ“. В края на същата година Айго издава и първият микстейп албум „SuperSex“, който има много голям успех в интернет.

През януари 2012 година излиза 3-ят му клип „Party (Парите Искат Ме)“ с Играта и Трой, който е съпътстван с клубно турне. Лятото на 2012 година е много силно откъм клубни изяви за Айго заедно с House DJ-ят Double D – създават топлес DJ-ката Nikka, с която правят редица партита, които в момента са едни от най-посещаваните хип-хоп партита в страната.

През есента на 2012 година пуска видеото „Статуса“ с Пешо Малкия и Dim4ou, а само две седмици след това – и клипа „Без Мен“ с F.O. и Dim4ou. И двата видеоклипа са снимани от Bashmotion и жънат успех. Посещенията на продукцията на Айго /Иги Андровски/ в интернет надхвъпля 3 000 000. В момента Айго завършва работата по дебютният си албум, който ще излезе през 2014.

Коментари (0)

Публикувано в на 29 октомври 2013 г.