Ройшийн Мърфи няма търпение да стъпи отново в България

Броени дни преди концерта си в София тя казва: „Нямам търпение да се върна в България”

Атрактивната екс-вокалистка на „Молоко” Ройшийн Мърфи пристига в България по случай 400-тната годишнина на ирландското уиски Bushmills.

За първи път след разпадането на популярното дуо и 5 години след гостуването на „Молоко” у нас, ирландската изпълнителка със завидно успешна солова кариера ще изнесе концерт на 6 ноември в зала „Универсиада”.

„Нямам търпение да се върна в България. Съжалявам, че ми отне толкова дълго време. Спомням си колко жизнена и въодушевена е българската публика и очаквам едно лудо изживяване.”, казва Ройшийн дни преди концерта си по повод рождения ден на Bushmills.

Вярна на самобитния си стил и артистичен вкус към модата, Ройшийн Мърфи ще зарадва българските си почитатели с ексцентричен сценичен гардероб.

Предизвикана от модните корифеи в Лондон и Ню Йорк, на рождения ден на Bushmills в България Ройшийн Мърфи ще ни покаже акценти от колекциите Пролет’2009, комбинирани в главозамайващи тоалети.

Организаторите на концерта от Bushmills и Cotton Records са се погрижили да осигурят празнично настроение на публиката и преди появата на неотразимата Ройшийн Мърфи на сцената.

400-тният рожден ден на ирландското уиски Bushmills ще започне с DJ сет на Rainer Truby, който ще представи богатата си селекция.

Oбсебен от винила, Rainer Truby е част от големия немски лейбъл Compost Records и автор на популярната в цял свят джаз-бразил-фюжън компилация Gluecklich.

Българските фенове ще станат част от едно грандиозно шоу, в което автентичното звучене и екстравагантната визия на неповторимата Ройшийн ще прераснат в истински празник за ценителите на уникалното.

Тя пристига в България със собствено оборудване и артистичен екип от 15 души. Част от екипа ще бъдат пианистът от „Молоко” Edmund Stevens, както и басистът Rob Mularkey, по-известен като басиста от групата Zero 7 и съавтор на проекта Brotherly.

Неизменно до Ройшийн Мърфи ще бъдат и чаровните бек-вокалистки Rhianna Kenny и Jodie Scantlebury.

Все още в мрежата на Eventim, билетния център на НДК, веригите от магазини Германос и Пикадили могат да се намерят билети за грандиозното шоу по повод 400-годишнината на Bushmills на цени от 45 лв. за правостоящи и 55 лв. за седящи места.

Освен това, 10 щастливци могат да спечелят билет за рождения ден на Bushmills с Ройшийн Мърфи на сайта www.bushmills-bg.com.

Коментари (0)

Публикувано в на 21 октомври 2008 г.