Root Souljah – пионерите на регето в България се завръщат!

Дебютният концерт на групата се състоя в София, преди 3 години, по случай промоцията на първата реге продукция, издавана у нас

Най-ярката българска реге група Root Souljah представят новия материал към предстоящия си дългосвирещ албум

На 22 май с разтърсващ концерт в столичния Sofia Live Club, eдна от най-ярките дъб реге групи на родната музикална сцена Root Souljah, ще открият реге лято 2010, което както обещават организаторите ще бъде преобладаващо и подобаващо.

След близо едногодишна пауза, музикантите от лейбъла ‘Root Rocket’ се завръщат с пълна сила на сцената заедно с Jahmmi Youth и Zafayah, за да представят изцяло новия материал за дългоочаквания им дългосвирещ албум.

Дебютният концерт на групата се състоя в София, преди 3 години, по случай промоцията на първата реге продукция, издавана у нас – Root Souljah ЕР. Още същата 2007 година,  песента ‘King Song’ бе избрана да представя България на международния продуцентски фестивал EuropaVox, Франция. Следват покани и турнета в повечето страни на Балканите, Германия, Австрия, Чехия, два гастрола в Словения и Румъния, множество концерти в София и страната, както и благотворителна подкрепа на значими граждански и еко инициативи, с което Root Souljah показват, че тяхната музика е преди всичко мисия, а не бизнес.

Партито с начален час 22h ще бъде открито от DJ Brumbaras /Zionlionz Soundsystem/.

След масивния ‘roots reggae’ сет на раста селектора се очаква премиерата на първото видео на групата – ‘ITAL LIVITY’, след което на сцената ще се качат титаните на вечерта Root Souljah,  като към тях ще се присъедини и най-проспериращият реге изпълнител на източна България – NRG_D.

Root Souljah – Once Upon a Time – Spirit of Burgas

Коментари (0)

Публикувано в на 17 май 2010 г.