Рок в Рила 2011 – истинска природа, истинска музика!


РОКЪТ Е НЕПРЕХОДЕН !

С неувяхващата жизненост на тази музика поколението на 60-те и 70-те прекрачваше „Желязната завеса“ и утвърждаваше „Правете любов, а не война„. Днес, толкова години по-късно, неговата магия вдъхновява млади и стари. Защото рокът не е просто музика, той е енергия, любов, разбиране как да се живее, за какво си струва да се бориш. ТОЙ Е РЕВОЛЮЦИЯ!

Падането на Берлинската стена, което стана за миг, като в приказките, ни завари неподготвени за живот в гражданско общество. През изминалите години свикнахме с всичко – от свободни избори до убийства и най-вече с липсата на любов към самите себе си!

Организаторите и участниците на Рок в Рила искат да върнат енергията на Вселената в човешките души.

НЕКА ВЪРНЕМ ЛЮБОВТА В СЪРЦАТА НА  ХОРАТА! ЗА ДЕВЕТА ГОДИНА ДА КУПОНЯСВАМЕ ЗАЕДНО! СЛАГАЙ ДЪНКИТЕ И ИДВАЙ!

НА 27-ми АВГУСТ (СЪБОТА) – СТАДИОНЪТ НА СЕЛО БЕЛИ ИСКЪР – ще чуете ТОРТИЛА ФЛАТ, ЗОНА, БОКО БЛУС БЕНД, ФИЙЛД, СЕПУКО СИКС.

СПЕЦИАЛЕН ГОСТ: EASTERN GATE от НИШ, СЪРБИЯ.

Малко история…

АВГУСТ 2003,  АВГУСТ 2004, АВГУСТ 2005, АВГУСТ 2006, АВГУСТ 2007, АВГУСТ 2008, АВГУСТ 2009, АВГУСТ 2011

Този форум в края на лятото събирa утвърдени и популярни рокгрупи, любители на неостаряващия рок и се превърна във форум на младите.

Естествената акустика на долината на река Бели Искър и невероятно красивата природа допринесоха още на първото издание през 2003 г. надсвирването да привлече над 5000 души.

За периода 2003г.- 2009г. участие в “Рок в Рила” са взели: “Щурците”, “БТР”, “Сигнал”, “Д2”, “LZ”, „Фактор”, “Попкорн”, P.I.F”, “Остава”, Митко Щерев и Илия Ангелов, „Контрол”, Васко Кръпката и „Каскадьори”, ”Gravity Co.”, Камелия Тодорова, „Конкурент”, “Awake”, британската група „Swive”, “The Joke” от Франция, “Фанданго”, “Ритъм Бойс”, “Скай”, “Екстремум”, “Огледално”, “Фристайл”, ”Латинопартизани”, „Турбо”, „Old crew”, “Лора”, „Балканджии”, „Мотив”, „Габана” и още много други.

През 2004 г. участието на „Swive“ от Бирмингам постави началото на международния формат на събитието, 2009 The Joke – Франция, сега Eastern Gate – Сърбия!

Добре известният курорт Боровец предоставя на любителите на рока изгодни условия за настаняване. Село Бели Искър предлага квартири и гостоприемство за къмпингуващи на палатки.

Организаторите са се погрижили, както за обилно количество кебапчета и бира, така и за вода, охрана, химически тоалетни.

С една дума, всичко необходимо за един незабравим уикенд сред величествената красота на Рила, гарниран с вдъхновяващи стари и нови рокпарчета.

Коментари (0)

Публикувано в на 25 август 2011 г.