„Родени без любов“ – поп-фолкът бори изоставянето на деца!


Иван Притъргов провокира обществото с „Родени без любов“

Иван Притъргов се разкрива в най-новата си песен „Родени без любов“. Без да крие удържа си, изпълнителят задава неудобни въпроси, пред които мнозина мълчат.

„Твоето оставено дете знаеш ли къде и как расте?
Знаеш ли намери ли се кой да го обича, вместо теб?
Или ще плаща цял живот, че е родено без любов?“

Песента е създадена по действителен случай.

„Родени без любов“ е една от най-социалните песни, създавани досега в поп-фолка. Певецът си поставя амбициозната цел да накара обществото да се замисли за съдбата на децата, които живеят в домове, как и кой се грижи за тях и каква е съдбата им, когато станат пълнолетни.

„Важно е за всяко дете в социално заведение да се намери семейство, но още по-важно е да не се допуска деца да бъдат изоставяни от родителите си. Ако за някои тя звучи стряскащо и ги провокира, значи е имало смисъл да бъде написана и изпята“, споделя Иван Притъргов.

За по-малко от два дни след появата си във vbox7 „Родени без любов” е гледана над 50 000 пъти. Песента наистина заслужава да бъде чута.

Социална кауза в новата песен на Иван Притъргов

Родени без любов” е посветен на актуалната тема, на която са се посветили и благотворителните тв програми „Великолепната шесторка” и „Байландо – сцена на мечтите” – а именно на изоставените деца.

Поводът да я изпее е много личен, и макар, че певецът все още няма деца, е категоричен, че нито едно дете не заслужава да бъде родено без любов.

„Родени без любов“ все още няма видеоклип, но нейният изпълнител, както и авторите Мариета Ангелова и Алекс Нушев вярват, че песента ще докосне много хора.

„Важно е за всяко вече изоставено дете да се намери семейство, но още по-важно е да не се допуска деца да бъдат изоставяни от родителите си. Това е, което исках да кажа чрез песента и ако за някои тя звучи стряскащо, значи е имало смисъл от нея“, споделя Иван Притъргов.

РОДЕНИ БЕЗ ЛЮБОВ

Текст Мариета Ангелова

Те на първи поглед са като другите деца,

но не казват никога думата „Мамо“.

Имат всичко в дома, но си нямат онова,

дето дават майките само.

В погледа им се чете: „Ти за мене ли дойде?”,

„Избери ме, моля те, за твое дете”.

И ги гледаш – уж деца, но без детство всички са

… без любов родени са.

„Твоето оставено дете, знаеш ли къде и как расте?

Знаеш ли намери ли се кой, да го обича, вместо теб?

Или ще плаща цял живот, че е родено без любов?“

„Твоето оставено дете…

Знаеш ли намери ли се кой..

КОЙ Е ИВАН ПРИТЪРГОВ

Иван Притъргов е роден на 29.03.1984 в Бургас. На 12-годишна възраст за първи път се качва на сцена, на конкурс за млади изпълнители и печели 1-ва награда не само на жури, но и на публика. Оттам на сетне сърцето му остава на сцената. Oсвен музиката, удоволствие му доставя и спорта. Усилено играе тенис на корт и чрез него се подържа в добра физическа формата. Тези две любими занимания го съпътстват и до днес

Средното си образование завършва в АЕГ „Гео Милев“ – Бургас. Завършва и висше образование специалност маркетинг в Университет „Проф.д-р Асен Златаров“ – Бургас. Като пробив в шоубизнеса се счита участието му в бал на артистите в Слънчев бряг, където импресарии и менаджъри забелязват таланта и качествата му на артист-изпълнител. Именно след това започва работата му в различни шоу-програми. Безценен опит трупа и на пасажерски кораб, където работи с хореограф, режисьор и банда в няколко различни шоу-програми, забавляващи пасажерите. Стъпвайки на суша, с повишена увереност във възможностите си, Иван е с ясна идея и желание за направа на авторски парчета. Така и се стига до записването, а след това и клипирането на:

„Опасна игра” – музика и аранжимент: Алекс Нушев; текст: Пламен Гроздев; режисьор на видеоклипа: Тенчо Янчев
„Искаш го“ – музика и аранжимент: Алекс Нушев; текст: Ваня Щерева, режисьор на видеоклипа:Тенчо Янчев

„Безсрамни устни” – музика и аранжимент: Николай Пашев; текст: Лора Димитрова, режисьор на видеоклипа:Тенчо Янчев

КОЯ Е МАРИЕТА АНГЕЛОВА

Мариета Ангелова е една от най-популярните автори на текстовете на песни в новата българска музика. Нейните стихове са изпълнявани от певци като Веселин Маринов, Ивана, Глория и много други. Мариета Ангелова печели 6 поредни години нагарадата „Текстописец на годината” на списание „Нов Фолк”, много от песните, които е сътворила се превръщат съответно и в хитове през годините.

КОЙ Е АЛЕКС НУШЕВ

Алекс Нушев е автор на музиката за 6 филма („35 милиметра”, „Огън и плам”, „Българският полет”, „Шест осем едно”, „Картини България” и „Посока неизвестна”) за БНТ, Филмова Студия Време, НФЦ и OFF Line Production; както и на множество класически композиции, ремикси на фолкорни обработки, популярни песни и др. Работил е и с изпълнители като Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Деси Добрева, БТР.

Използвано е инфо на NovFolk.BG

Коментари (1)

Публикувано в на 19 октомври 2010 г.