„Рийба“ – свеж нов сериал по GTV


Оригинално заглавие: Reba
Дата на излъчване: понеделник-петък, 10:00 и 10:30 часа, от 10:30 часа на 19-и август
Повторение: понеделник-петък, 17:00 и 17:30 часа

„Рийба” е комедиен сериал, създаден през 2001 г. Състои се от 6 сезона с общо 125 епизода. Сериалът има една номинация за „Златен глобус” и две – за ЕМИ.

Главната героиня е Рийба (в ролята е кънтри певицата Рийба Макинтайър). Тя е разведена майка на 3 деца, като прави всичко възможно да осигури достоен живот на семейството си и се грижи за всички в дома си.

Сериалът е направен с мисълта да бъде забавен и да разсмива, а иронията е предпочитан похват от създателите му. Рийба коментира всичко около себе си, а чрез думите й се изказва остра, но забавна социална критика на модерната действителност.

Персонажите са колоритни, запомнящи се и всеки има своето място в действието като събирателен образ на определен тип поведение или характер.

Рийба например е саркастична, понякога доста остра в изказванията си, но е загрижена за всичките си близки и често пренебрегва самата себе си, за да може да осигури приличен живот на хората, които обича.

Неин бивш съпруг, а сега само приятел, е зъболекарят Брок, който е имал извънбрачна връзка със своята асистентка Барбара Джийн, след което се развежда с Рийба и се жени за нея.

Самата Барбара Джийн е изключително непосредствен човек – винаги е усмихната и винаги казва каквото й е в главата.

Проблемът е, че тя винаги първо говори и после мисли, което редовно я кара да попада в неловки ситуации, а нерядко и да поставя хората около себе си в такива.

Барбара Джийн гледа на Рийба като на своя най-добра приятелка. Въпреки всичките си усилия, Рийба в един момент открива, че не може да я мрази.

Останалите герои са Ван – новият съпруг на най-голямата дъщеря на Рийба – Шайен.

Ван е футболист и изглежда добре, но това е за сметка на умствения му потенциал, който далеч не е впечатляващ като външността му.

Шайен, вече омъжена, е направила първата си стъпка в живота като възрастен, но все още й е трудно да поема повече отговорност в живота си.

Кира е тийнейджърка-бунтарка и спеделя саркастичните възгледи на майка си.

Джейк е най-малкият от трите деца и прави всичко възможно да разплете сложния възел от връзки в семейството си…

Коментари (0)

Публикувано в на 9 август 2008 г.