Ричард Маркс – кралят на баладата пристига в България! с онлайн видео и снимки

Ричард Маркс – кралят на баладата пристига в България!

Richard Marx пее в България на 2 ноември! Now and Forever” на живо в зала 1 на НДК!

Американската супер звезда Richard Marx пристига за първи път в България на 2 ноември 2010 г. за концерт в зала 1 на НДК. Изпълнителят, оставил дълбока следа в музикалната история с вечните си хитове /“Hazard“, „Endless Summer Nights“, „Right Here Waiting“ „Now and Forever“ и много други/,  пристига в София по покана на LOUD CONCERTS и Радио N-JOY!!!

Билетите за концерта се пускат в продажба още днес /02.06.2010г/ в мрежата на Ticketstream.bg и неговите партньори, в Eventim.bg  и в Билетен център в НДК. Цената на билетите е от 35 до 80 лв.

Впечатляващ глас, изключителен певец, музикант, текстописец и продуцент – Richard Marx влиза в музикалния бизнес със замах. Звездата му на изпълнител изгрява през 1987 още с дебютния му сингъл “Don’t Mean Nothing”, който става абсолютен хит и се продава в над 3 милиона екземпляра. Само за три години – от 1987 до 1990 Richard Marx успява да постави и рекорд с броя на хитовете си – става първият мъж певец с цели 7 свои песни в Top 5 на Billboard’s singles chart. Три от тези седем са и №1 хитове – “Hold On to the Nights,” “Satisfied” и неповторимата “Right Here Waiting.” Освен това Richard Marx може да се похвали с фаталните тринадесет №1 хита в класациите на Bilboard и над 30 милиона продадени албума до този момент.

Richard Marx има три номинации и една статуетка Grammy, която получава през 2004 за песента “Dance With My Father” в категорията Song of the Year, която пише за великия Luther Vandross.  Номиниран е за Favorite male singer на American Music Awards, а през 1992 е отличен в Billboard Music awards за Най-продаван съвременен изпълнител. През същата година песента “Hazard” от двукратно станалия платинен албум “Rush Street”, е обявена за Международна песен на годината на Australian Music awards. През 1994 албумът “Paid Vacation” също добива платинен статус, а включената в него “Now and Forever” не само е в Top 10 на Billboard Pop Chart, a остава под №1 в класацията цели 13 седмици. Повече от песните му са в стил pop и soft rock, но най-много от хитовете му са балади, достигнали сатута на “вечни”.

През 1997 Richard Marx записва песента „At the Beginning“ заедно с Donna Lewis  за филма Anastasia. През 2005 песента  “Better Life”, която пише за кънтри звездата Keith Urban се превръща в супер хит в Щатите и в шест последователни седмици е № 1 в Billboards Country Singles chart.

Съпругата му Cynthia Rhodes /актриса, певица и танцьорка/ е известна с ролите си в култовите филми Dirty Dancing и Flashdance. Двамата са щастливо женени и имат трима сина. Преди да завладее сърцето му, Cynthia Rhodes е  звездата във видео клипа към първия му хит “Don’t Mean Nothing”.

Още преди да стартира кариерата си на певец и музикант, младият  Richard Marx много често изпълнява беквокалите в много записи на други големи изпълнители, като Lionel Richie, Whitney Houston, Luther Vandross и др. По същото време прави и първите си успешни опити да пише песни – за други артисти и за себе си.

Richard Marx е роден в Чикаго, САЩ през 1963г в семейството на певицата Ruth Marx и Dick Marx – jazz музикант и основател на Jinglе-компания в началото на 60-те години на 20 век. Баща му, а по-късно и самият той пишат музика за филми, сериали и реклами. Едва 5-годишен, малкият Richard участва в записите на баща си с гласа си. Едни от най-известните рекламни jingle – дело на неговия баща, които са известни и се ползват и до сега, са тези на дъвките на Wrigley – Doublemint, на Kellogg’s и Nestlé Crunch.

Не на последно място, Richard Marx успява да се наложи и сред едни от най-успешните съвременни продуценти в музикалния бизнес. Почти паралелно на шеметната си музикална кариера, той успява да развие и тази страна на музикалния си талант. В списъка на артистите, с които работи са имената на ‘NSYNC, Barbra Streisand, Kenny Rogers, Sarah Brightman, Luther Vandross, Lara Fabian и др. Напоследък пише и продуцира някои от записите на Natalie Cole, Michael Bolton, актьора Hugh Jackman и още.

През лятото на 2006 Richard Marx е специално поканен да заеме мястото на китарист в “Ringo Starr’s All-Star Band” в американското турне на звездната банда. Двамата (Ringo и Richard) пишат и записват и обща песен, която е включена в първия соло албум на Ringo Starr, излезнал в началото на 2010  –  “Y Not”.

През септември 2009 пък беше промоцията на последния албум на Richard Marx “Emotional Remains”, в който участват още Matt Scannell, Jennifer Hanson и Kenny Loggins.

Richard Marx – Hazard (субтитри)

Коментари (1)

Публикувано в на 2 юни 2010 г.