Рейтинговият рекордьор „Джаз ФМ“ кани на концерт с Ноа!

Jazz FM радио празнува 10-и рожден ден с концерт на най-емблематичата певица на Израел – Нoa със специалното участие на палестинката от български произход Мира Ауад

Мир, хармония и разбирателство изпълват музиката на двете изключителни певици. Три пъти Ноа е пяла пред Папа Йоан Павел II и многохилядна публика…

Тази година Jazz FM радио отбелязва своята десета годишнина. По този повод за концерт в България пристига най-емблематичната певица на Израел, популярна в цял свят – Ноа. Специално участие в концерта ще вземе и палестинката от български произход Мира Ауад. Двете изключителни певици ще излязат за първи път пред българската публика, за да поднесат с уникалните си гласове послания за мир, хармония и разбирателство.

Ноа и Мира Ауад ще изпълнят най-популярните си световни хитове на българската сцена на 20 септември от 19.30 часа в Зала 1 на НДК. Концертът за юбилея на Jazz FM радио се организира от „Кантус Фирмус” със съдействието на „Лир Консултантс” и Столична община.

Ноа има зад гърба си 4 изключително успешни албума в Израел и 6 международни, сред които е албумът й с Мира Ауад за Universal Music „There Must Be Another Way”. За повече от 15 години на сцената, Ноа е записвала и е пяла заедно с музиканти като Стинг, Боно, Дзукеро, Стиви Уондър, Шерил Кроу, Джордж Бенсън, Род Стюарт, Масимо Раниери, Жан Жак Голдман, Карлос Сантана и много други. Три пъти НОА е пяла пред Папа Йоан Павел II и многохилядна публика. Много са и изявите й с израелската филхармония и The Solis String квартет.

Тяхна е и песента „Babel” („Вавилон”) от едноименния филм на Жерар Пуличино, която певицата изпълнява на английски, френски и иврит. С френския композитор Ерик Сера Ноа работи по две филмови песни: „The Experience of Love” от филма за Джеймс Бонд „Golden Eye” и „My Heart Calling” за филма на Люк Бесон „Жана д’Арк”.

Ноа започва да работи с палестинката Мира Ауад през 2009 година, когато двете представят Израел на Евровизия в Москва с песента „There Must Be Another Way”. Тя достига до финал, а оттогава двете певици реализират заедно много съвместни проекти и участия по цял свят. В България пристигат по повод рождения ден на Jazz FM радио и Деня на София. Това няма да в първото посещение на Мира Ауад в страната ни, тъй като майка й е от български произход. Певицата е идвала в България многократно, но за първи път ще запее пред българска публика.

По-малко от три месеца преди десетата си годишна Jazz FM отбелязва рекордни рейтинги, нареждайки се като четвъртата най-предпочитана радиостанция в столицата от аудиторията между 46 и 54 години и на пето място за слушателите на възраст между 36 и  54 години. Радиото влиза и в челната десетка на фаворитите на мъжете между 25 и 45 години, заемайки седмата позиция.

Jazz FM e единственото радио в България, което вече 10 години излъчва най-доброто от джаз, соул, блус, фънк и chill out музиката и се радва на изключително лоялна слушателска аудитория.

Виж секцията на Радио Джаз ФМ в Slusham.com – слушай на живо и гласувай за радиото!

Коментари (1)

Публикувано в на 16 август 2011 г.