Рейтингът на „Гласът на България“ влиза в историята

Първият концерт на живо в „Гласът на България” – с безпрецедентно високи резултати в ефир и троен ръст в интернет

Първият концерт на живо на „Гласът на България”, излъчен по bTV на 29 август (понеделник) от 20.00 часа, отбелязва рекордните за летния сезон среден рейтинг 20,26% и дял 59,16% (1.5 милиона зрители) за часовия слот 20.00 – 22.00 часа (аудитория All4+).

Това е и концертът на живо, отбелязал най-висок дял спрямо всички стартове на големи концерти в музикални формати, излъчвани в България. В последните 15 минути преди 22.00 часа предаването достигна рейтинг 23% и близо 1.7 милиона зрители.

„Гласът на България” отбелязва отлични резултати във всички възрастови групи, като отчита над 55% среден дял сред младата аудитория All18-34 и близо 60% дял за аудитория All18-49. За женската аудитория 25-54 шоуто достига рекордния за август среден рейтинг от близо 25% (и среден дял 65%), който е съизмерим с резултатите на  най-гледаните ТВ програми през есенния и зимния сезон. В последните 15 минути преди 22.00 часа за таргет група Жени 25-54 предаването достига рейтинг 28.11% и близо 68% среден дял.

Извънредното излъчване на „Гласът на България” от 22.30 до 23.00 часа след късната емисия на bTV Новините също постига отлични резултати за аудитория All4+ – 20% среден рейтинг и 59,04% дял, като увеличава дела на bTV в този слот.

Сайтът на „Гласът на България” www.glasatnabulgaria.bg е увеличил трикратно посещаемостта си по време на първия концерт на живо снощи. Над 70 000 уникални посетители са разгледали близо 700 000 страници.

„Гласът на България” е единственият музикален формат у нас, в който онлайн аудиторията има ключова роля в избирането на победителите в шоуто. Интернет феновете могат да гласуват за своите фаворити не само чрез sms, но и безплатно на www.glasatnabulgaria.bg, както и да следят събитията зад кулисите на живо онлайн.

Само за една вечер и феновете на „Гласът на България” във Facebook са се увеличили почти двойно до над 41 000.

Пийпълметричните данни са предварителни.

Радина Атанасова и Виктория Гюрова напуснаха „Гласът на България”

Радина Атанасова и Виктория Гюрова отпаднаха от „Гласът на България” след драматични елиминации в първия концерт на живо по bTV. Чрез гласуването в сайта на предаването www.glasatnabulgaria.bg и вота чрез SMS, феновете на хитовото музикално шоу категорично заявиха кои са техните любимци в отборите на Миро и Ивана. Зрителите спасиха Тодор Гаджалов, Елица Наумова, Антоанета Линкова – Роксана и Александър Байчев, които продължават напред в надпреварата за титлата „Гласът на България”.

Илиана Раева и „златните момичета“ от ансамбъла по художествена гимнастика бяха специални гости в първото живо предаване на „Гласът на България”. Михаела Маевска, Ренета Камберова, Христиана Тодорова, Елена Тодорова, Цветелина Найденова и Катрин Велкова представиха специално подготвена хореография към изпълнението на Мелинда Христова. За доброто настроени на публиката Ивана и членовете на нейния отбор изпълниха заедно хитовата песен на примата на фолка „Празник всеки ден”.

Атмосферата зад кулисите предаваше на живо в интернет вторият водещ в „Гласът на България” – Мартен Роберто. Той следеше зрителските оценки за представянето на изпълнителите във facebook и сайта на предаването и мотивираше талантите да контактуват директно с феновете си.

Видео запис от концерта:

Едни от най-обичаните изпълнители в „Гласът на България” – Роксана и Радослав, гостуваха в „Тази сутрин” по bTV.

Интервюто с тях можете да гледате ТУК:

Коментари (1)

Публикувано в на 30 август 2011 г.