„Революция“ с Ал Пачино и Настася Ккински по Евроком

Акценти от филмовата програма на Евроком за 13 и 14 октомври 2012 г., събота и неделя

РЕВОЛЮЦИЯ
Екшън-драма, Великобритания/Норвегия, 1985 г.
13 октомври / събота / – 22:00 часа
Режисьор: Хю Хъдсън
В гл. роли : Ал Пачино, Настася Ккински, Доналд Съдърланд и др.

Гледай видео анонс онлайн

Това беше борбата, която спечели свободата на нацията. На фона на Американската война за незавсимост, един мъж, който не желае да бъде войник, отива на война за да търси сина си.

МЕНДЕЛ
Драма, Норвегия-Германия, 1997 г
14 октомври / неделя / – 18:30 часа
Режисьор: Александър Рьослер
В гл. роли : ТомасСьоренсен, Тереса Хардер, Ханс Кремер и др.

Еврейското семейство Тротсиг напуска Германия, след като е преживяло Холокоста и се отправя към Норвегия. Най-малкият син в семейството, Мендел, е прекалено млад, за да разбере същността на преживяното в концлагера. А и новите им съседи са странно подозрителни….

Напразно момчето се опитва да разбере действията на родителите си и кошмарите, които ги измъчват. Защо родителите му старателно крият снимките от близкото минало? И кой е истинският баща на малкия му брат? Когато най-сетне научава истината за масовото унищожаване на евреите, Мендел няма да щади сили, за да докаже, че не е страхлив евреин, че е силен и храбър….

ЛАРГО УИНЧ
Eкшън, Франция, Белгия 2008 г
14 октомври / неделя / – 21:00 часа
Режисьор: Жером Сал
В гл. роли : Томер Сисли, Кристин Скот Томас, Мики Манойлович и др.

Гледай видео анонс онлайн

Милиардерът Нерио Уинч е намерен мъртъв – подозрителна смърт за основателя и мажоритарния акционер на най-голямата и могъща световна корпорация : „Уинч груп“. Кой ще наследи финансовата империя? Официално Нерио няма семейство. Но има грижливо пазена тайна – син Ларго, осиновен преди 25 години от сиропиталище в Босна. Проблемът е, че в този момент младият наследник е вкаран в затвор някъде в дебрите на Амазонка по обвинение в наркотрафик, за което той твърди, че е невинен….

Филмът е носител на 2 международни награди.

Коментари (0)

Публикувано в на 8 октомври 2012 г.