Ревизоро твърди при Коритаров – група от ГЕРБ държи контрабандата!

Ревизоро:  Ваньо Танов воюва с всички без да е ясно защо

Казвам на премиера кой работи срещу него, само ако той ми се обади

В сряда в студиото на „Свободна зона” по ТВ+ Емил Димитров – Ревизоро разказа за новия кръг във властта – „апостолите”.

След “Орион” (БСП), “Олимп” (СДС) и “Юпитер” (НДСВ) дошъл редът на “Апостолите” (ГЕРБ) – малка групичка от хора, които сега разпределят парите от контрабандата и митниците.

Димитров отказа да назове имената им с обяснението, че „в такива времена живеем”.  Ревизоро само разясни, че „апостолите са хибрид между политически и бизнес апостоли” и всъщност се съгласи с предположението на водещия на „Свободна зона”, че днешните „апостоли” са всъщност олигарсите.

По време на интервюто в ефира на ТВ+ Емил Димитров разкри как седят нещата в митниците при всяка една смяна на политическата власт – митничарите винаги били заплашвани със загуба на постовете си и буквално били поставяни между чука и наковалнята – ако не изпълняват указанията отгоре, ще бъдат уволнени, а ако ги изпълняват безпрекословно, рискуват да бъдат арестувани за престъпление.

„Има стари митничари, които като видят декларацията на границата коя фирма е вносител и към коя вътрешна митница е насочена, веднага им е ясно за какво става въпрос и дали трябва да отварят даден камион или не. Преди 2001 г. сме имали срамни сцени да пускаме по 20-30 камиона – в 4 часа сутринта всички наведнъж влизат в България”, разказа за зрителите на ТВ+ Димитров. По това време „апостолите” не били, обаче, в митницата, а идвали от подземния свят. „Преди Костов имаше пари за всички, след Костов имаше пари за определени хора, като този кръг след неговото управление непрекъснато се стесняваше”, добави Ревизоро.

„Цветан Цветанов и Бойко Борисов нямат отношение към условния кръг „апостоли” в изпълнителната и законодателната власт”, каза Емил Димитров. Георги Коритаров го попита: „След като има апостоли, кой е Бог?” и в контекста на последвалия отговор стана ясно, че Бог е този, който ги назначава – българският министър – председател.

„Когато премиерът ми се обади му казвам кой работи срещу него, но той преценява какво да прави. Аз инициативи не проявявам. Досега винаги е предприемал действия”, обясни Ревизоро без да конкретизира имена и определени ситуации.

Проблемите с шефа ни митниците Ваньо Танов Димитров определи като „обикновена управленска ситуация”. Винаги имало риск при смяната на хора на позиции като тази на Танов – не знаеш дали следващият ще навреди повече.

„Имаше скандал между Цветанов и Танов – двама служители на МВР си спорят дали МВР е по-добро или е по-лошо. Бих заел страната на Цветанов. Той тръгна да прави неща, които не са му работа само и само да събере пари и да подкрепи митниците. В същото време митницата по никакъв начин не му съдействаше, а точно обратното – играеше му контра. Тук е личностен конфликтът. Танов познава репресивния апарат на МВР, знае как могат да го изработят и затова изключително се страхува в момента. Знае, че МВР биха могли набързо да го сготвят и затова страни от тях”. Най-странното било, че Танов бил посрещнат с небивало одобрение, а сега воювал с всички, без да е ясно защо.

Коментари (0)

Публикувано в на 15 октомври 2010 г.