Ресторант фалира след участие в Кошмари в кухнята

Ресторант затвори малко след като стана обект на възстановителен бизнес план от страна на шеф Иван Манчев в неговото шоу „Кошмари в кухнята”, съобщава HotArena.

Става въпрос за доста добре обзаведено и оборудвано заведение с хотелска част в Карлово, в което именитият ресторантьор и готвач наскоро се развихри с ново меню, посветено на любовната тема.

Не е ясно дали предаването на Нова тв има някаква пряка или косвена връзка със затварянето на ресторанта, но проверка на „Уикенд” установи, че той е прекратил дейността си около три седмици след като е показан в „Кошмари в кухнята”. Предаването от Карлово видя ефир на 14 март.

Към началото на май нито ресторантът, нито хотелът към него работят. Дворът около тях продължава да се поддържа, тревата е добре окосена, а дръвчетата и храстите – подрязани. Но там няма нито клиенти, нито персонал. Вратите и на хотела, и на ресторанта са заключени.

„От цял месец не работят. Държаха го наематели, но договорът им изтече и не го подновиха. Не знаем дали пак ще го отворят”, обясниха пред „ Уикенд” собственици на къща, която се намира в непосредствена близост до ресторанта. Според тях причината за затварянето вероятно е липса на клиенти, тъй като почти никой не се завъртал около сградата и дори националният ефир не успял да промени това.

Като видели заведението по телевизията, хората в града съвсем се отказали да ходят там, макар че за разлика от други „герои” на шеф Манчев, тук и кухнята е била чиста, и уредите в нея – добри. Карловци открай време избягвали ресторанта, защото им се струвал прекалено скъп. Нещата обаче съвсем замират след като шеф Манчев в национален ефир изготвя меню с предястие от гъши дроб на тиган върху брускета, морковена салата с гъби шийтаке, сьомга с люспа от картоф, поднесена със салата табуле с много магданоз и попарен булгур, и като черешката на тортата поднася „крехко пиле, сервирано върху легло от сотиран спанак и сос от шоколад”.

Коментари (0)

Публикувано в на 12 май 2017 г.