Rep. Jerry Nadler победи Rep. Carolyn Maloney

Представител Джери Надлър (DN.Y.) победи конгресмена Каролин Малоуни (DN.Y.) на първичните избори на Демократическата партия за 12-ти камара на САЩ в Ню Йорк във вторник, съобщи АП.

Защо има значение: Решението бележи края на тридесетилетната кариера на Малоуни в Конгреса, която завърши като председател на влиятелната комисия за надзор на Камарата на представителите.

Заден план: Малоуни и Надлър, който председателства съдебната комисия на Камарата на представителите, бяха привлечени в дист. Създател на карти, назначен от съда След като съдия отхвърли картите на Законодателното събрание на щата Ню Йорк като измама на демократите.

  • Надпреварата за горния район на Манхатън привлече вниманието на цялата страна заради сблъсък между двама висши демократи в Камарата на представителите.
  • Адвокатът Сурадж Пател, който е оспорвал Малони два пъти в миналото, също се кандидатира. На 38 той имаше Той вярваше, че младостта му ще го доведе до успех над двамата си септуаканариански съперници.

По числата: Загубата на Малоуни представлява най-малко 13 титуляри загубиха първичните си избори в този цикълРезултат от години на политически промени и в двете партии.

Какво следва: Почти сигурно е, че Надлър ще бъде преизбран през ноември – 12-ти окръг гласува за президента Байдън с повече от 70 точки през 2020 г.

READ  Украински товарен самолет се разби в Северна Гърция, екипажът загина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.