Референдум в „Етажна собственост“, но рейтингът е безспорен!

Обявяват нов референдум!

Нов референдум предстои тази седмица в страната ни, независимо че все още горещо се коментират резултатите от предишния. Тематиката на следващото всенародно допитване ще бъде свързана с лятното часово време. За щастие това е част единствено от сценария на комедийния сериал „Етажна собственост 4. Нова Надежда”, чийто епизод очакваме този четвъртък в 21ч. по Нова телевизия.

Близките до действителността събития, показани в сериала от комичната им страна, очевидно интригуват все повече зрители, защото рейтингът на тв поредицата расте с всяка изминала седмица. Според данните на пийпълметричната агенция ГАРБ, която мери гледаемостта на всички телевизии, сред активното население (на възраст 18-49 години), третият епизод на „Етажна собственост 4“ миналата седмица е бил лидер в родния тв ефир в часовия пояс на излъчването си. Сериалът на Нова изпревари по гледаемост всички останали предавания на 21-ви март, привличайки 1/4 от телевизионните зрители!

В следващия епизод на „Етажна собственост 4” сценаристите на „Идалго продакшънс” пак са заложили на актуални теми и болежки от родната действителност. В миникомплекса „Нова Надежда” избухва спор по повод преминаването от зимно към лятно часово време, което според съседите ограбва съня на гражданите и ги прави по-неработоспособни и податливи към болести и депресии. Представителите на държавата и нейните институции твърдо опонират, че така се прави навсякъде в Европа, но надеждяни изнамират потвърждение за своята теза с примера на 130 други държави по света, които отказват да сменят времето си. Военният Джамбазов (Антон Радичев) инициира местен референдум за смяната на времето. Въпросът в референдума, подложен на гласуване, е формулиран така: „Да развиваме ли здравия сън в Република България чрез отмяна на лятното часово време?”

Безумният спор завладява община „Надежда”, медиите раздухват конфликта и постепенно цялата държава започва да се тресе от напрежение. Масовите протести не закъсняват, учениците отказват да ходят на училище, а опозицията внася вот на недоверие срещу правителството. Столът на кмета Сандъков (Георги Спасов) сериозно се разклаща, а генерал Джуров (Краси Ранков) с удоволствие планира и осъществява строго секретните си планове за манипулация на вота. Генералът използва всички възможни методи и връзи, за да закупи гласове и да вкара несъществуващи имена в избирателните списъци.

В епизода отново участва журналистът Павел Владимиров – иначе водещ на сутрешния блок „Здравей, България” по Нова ТВ. В ролята на напорист репортер в епизода той отразява събитията от референдума, опитвайки се да създаде още по-голямо напрежение и поредната сензация.

Заради референдума положението в комплекса и в държавата става абсолютно непредсказуемо. Коя от двете враждуващи групи ще вземе превес, как ще се отрази скандалът на общественото мнение и кой ще бъде реалният победител след този референдум, това най-изненадващо зависи само и единствено от… любовта! Ще се убедим сами в следващия епизод на „Етажна собственост 4. Нова Надежда” на 28-ми март от 21ч. по Нова телевизия!

Видео анонс на епизода с референдума можете да гледате тук:

https://www.youtube.com/watch?v=AMa3Ge2vGQk

Коментари (0)

Публикувано в на 27 март 2013 г.