Различни помагат на различни – история на доброто в неделя по bTV с онлайн видео и снимки

Различни помагат на различни – история на доброто в неделя по bTV

„Различните” от Холандия събират средства за български деца

Преди година Ани Салич разказа в bTV Репортерите за холандския „град на различните” – за онези деца, младежи и възрастни хора с физически и умствени затруднения, които се превръщат в „клиенти” на организацията Де Пасарел. Там те се обучават в целодневни, почасови или съботно-неделни центрове, а някои от тях дори работят. Заплатите си „различните” от Холандия ще изпратят като подарък на „различните” в България, за да се ремонтира кризистният дом в Разлог. Шест деца трябва да бъдат настанени спешно там, защото родителите им ги малтретират, бият, изнасилват…

Тази неделя bTV Репортерите ще покажат една от официалните благотворителни вечери в град Апелдрон, в която участват клиентите на Де Пасарел и много граждани. Събраните средства ще бъдат предоставени на кризисния център в Разлог. Ани Салич ще запознае зрителите с децата, които даряват средства за българчетата и ще разкаже техните истории. Холандският държавен секретар ще сподели пред камерата на bTV защо държавата толкова много се ангажира с проекти в подкрепа на децата в България /вкл. Могилино/, какво е направено досега и какво още се предвижда в тази посока.

bTV ще поднесе добрата новина на „различните” от Разлог. Дали ремонтът на дневния център е достатъчен, за да промени съдбата на децата или поне да я направи по-лека? За да се увери в това Ани Салич ще прекрачи прага на дома, за да се срещне с настанените там и директора му. Освен дневния център в Разлог, екипът на bTV ще посети и дома в Петрово – подслон на мръсотията, тормоза и мизерията, който част от децата трябва спешно да напуснат.

bTV Репортерите – в неделя, 1-ви ноември, от 19:30 ч.

Коментари (0)

Публикувано в на 30 октомври 2009 г.