Раждане със секцио – избор на майката или на лекаря? с онлайн видео и снимки

Раждане със секцио – избор на майката или на лекаря?

Има ли родилката право на избор как да роди – тази събота в „Такъв е животът – Да бъдеш родител” по bTV

В следващия епизод на документалната поредица на bTV и „Супернова Медия” – “Такъв е животът – Да бъдеш родител” тази събота, 28 януари от 15.00 часа зрителите ще разберат какви са причини 40% от бебетата у нас да се раждат чрез секцио.  Най- често голяма част от родилките са поставени пред свършен факт с обяснението, че само и единствено лекарите решават как да протече едно раждане. Героите на предаването, обаче, задават все повече въпроси и настояват за това всяка една жена да има възможност да участва във взимането на едно толкова важно решение.

Милена от София е доброволец, който освен по темите за кърменето, активно участва в прокарването на тези идеи. Тя помага на една от новите героини на “Такъв е животът” – Олга, майка на две момчета, родени чрез секцио, която сега се надява да роди третото си дете по естествен път. Тя е наела специална дула от Холандия, която ще й помогне този път желанието й да се изпълни и то не в болнични условия, а в обикновена хотелска стая.

В същото време Сиса, която зрителите познават от предишния епизод,  е приета в Пловдивската болница, където всеки момент ще започне раждането на детето й. За съжаление, тя е съвсем сама и не среща никаква подкрепа в този толкова важен момент. Длъжна е да се подчини на решението на лекарите да роди в пълна упойка чрез секцио, заради техните прогнози, че бебето е твърде голямо, за да се роди по естествен път. Как се чувства Сиса минути след операцията и какво означава да се събудиш вече майка, ще видите в предаването в събота.

За Нона и Милен от Варна и появата на техния трети син започва и нов етап от приключението, наречено родителство – посрещането на петия член на семейството у дома. За друг проблем на родителството, доста разпространен и в България, ще стане дума чрез историята на Дани и малкия Тома. Тя е млада жена, която работи и следва и отскоро отглежда сама четири годишния си син. Какви проблеми трябва да разрешава един самотен родител и къде среща подкрепа в тези кризисни времена ще ви разкажем в “Такъв е животът”.

Предаването е част от кампанията на УНИЦЕФ за ранно детско развитие – Да пораснем заедно!

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 24 януари 2012 г.