„Разболело се мамино Ленче“ – ще му мине, като види Никола Тодоров!

Никола Тодоров с втори видеоклип по Фен ТВ

Никола Тодоров ще зарадва всички ценители на народната музика с видео към песента „Разболело се мамино Ленче”. От петък то може да бъде видяно в ефира на Фен ТВ.

След дебюта на младия изпълнител като попълнение в каталога на Diapason Records с „Китка: Стани, стани, щерко ле” в началото на лятото, сега талантливият певец ще изненада почитатели на фолклорния жанр с нов проект.

Разболело се мамино Ленче” е традиционна песен от Разложкия край. Запазването на автентичното й звучене е дело на композитора Петьо Кръстев, с когото Никола Тодоров работи от самото начало на своята кариера.

Клипът е заснет в живописната местност около Дряновския манастир, а за режисурата му се погрижиха Ненчо Касъмов и екипа му. Талантливият изпълнител отново заложи на традиционна фолклорна носия от Пиринския край.

Никола Тодоров успешно започна и новата учебна година в Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград като преподавател по народно пеене. Въпреки че е съвсем млад, изпълнителят на „Разболело се мамино Ленче” за трета поредна година ще учи студентите на вокално майсторство. Паралелно с това младата надежда на фолклорната музика работи и върху нови проекти, с които смята да зарадва почитателите си в най-скоро време.

Не пропускайте „Разболело се мамино Ленче” на Никола Тодоров в ефира на Фен ТВ.

Никола Тодоров – Разболело се мамино Ленче

Коментари (5)

Публикувано в на 8 октомври 2010 г.