Райна събира пластмасови бутилки

Райна прави еко-акция в Пирин, на есен – и в парк “Гео Милев”

Ако се питате коя от звездите на телевизия “Планета” има най-зелени мисли, коя е загрижена за природата най-много и не спира да инициира еко-акции през годините, това е Райна. Доста време преди шумно рекламираната напоследък инициатива “Да почистим България за един ден”, родената в Сандански певица направи няколко свои акции по почистването на паркове и зелени площи в София и Сандански.

Райна сама засади дръвчета в столичния парк “Гео Милев”, който се намира близо до нейния дом и дори често ги полива лично. Пак тя бе мотора в идеята за почистването на парка и направи това заедно със своите фенове. По време на лятната си ваканция в Пирин, преди няколко дни, Райна също се впусна в поредната еко-акция, този път по почистването на местността “Попина лъка”.

Заедно със своите приятели тя участва в събирането на разпръснатите пластмасови и стъклени бутилки, както и на множеството битови боклуци, оставени от уж влюбени в природата туристи. “Болно ми е да гладам пръснати боклуци около мен, сподели Райна. – Не е нормално такава красота, каквато е Пирин планина да не се пази. Хора, мислете, че не живеем само за ден, мислете, че и след нас трябва да се радват на красивото, уникалното, прекрасното, с което природата ни е дарила…”През септември Райна ще продължи със своите еко-инициативи.

Чрез официалната си страница във Facebook и с помощтта на своя фенклуб, тя ще организира голямо есенно почистване в парка “Гео Милев”. За празника на столицата ща бъдат засадени още дръвчета, за да бъде София още по-зелена и красива.

Коментари (0)

Публикувано в на 21 август 2011 г.