Радостина Паньова жъне фурор с дипломна работа в СУ!

Радостина Паньова завърши с пълно отличие магистратура „Музикална педагогика” в най-елитния български ВУЗ

Талантливата и обичана фолклорна изпълнителка на “Ара Мюзик” Радостина Паньова завърши с отличие магистърска степен „Музикална педагогика” в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Тя защити дипломна работа на тема “Неделински двуглас. Характерни особености” с безапелационна оценка 6 и получи признанието на комисията, че са горди от нейното представяне и от това, че е тяхна възпитаничка.

Лична гордост за Радостина е и, че всички положени 15 изпита преди това в магистърското следване, е взела също с Отличен (6).

“Спрях се на тази тема за неделинския двуглас, тъй като той е уникален и характерен само за родопския град Неделино. Като ученичка в музикалното училище в с. Широка лъка, често пътувах до Неделино и изучавах този музикален феномен. Срещала съм се с много местни самородни таланти, говорила съм с тях, записвала съм казаното и се радвам, че сега имах възможност да обобщя всичко видяно и научено в дипломната си работа. С което може би и впечатлих комисията.”, споделя изпълнителката на “Белите манастири”.

Междувременно Радостина Паньова записва нова песен, с която да зарадва ценителите на българския фолклор.

Радостина Паньова – Белите манастири

Коментари (0)

Публикувано в на 7 октомври 2010 г.