Радослав Янкулов, шеф на БНР: Радиото е моята църква!

Новоизбраният  генерален директор на БНР Радослав Янкулов встъпи в длъжност

С открита среща със служителите на Българското национално радио /БНР/ и в присъствието на медиите, стартира  управленския си мандат  новоизбраният генерален директор на БНР – Радослав Янкулов.

„Управлението поема човек, който е живял в радиото, работил е тук и има поглед върху външната радиосреда. Сигурен съм, че това ще бъде от полза за развитието на радиото“, заяви досегашния генерален директор на БНР – Валери Тодоров, предавайки символично щафетата на новия радиошеф.  „БНР в момента е изключително стабилна медия, планът за приходите за последните шест месеца е преизпълнен, като е  заложен стабилен бюджет и приоритети за развитието на радиото през следващите години. Благодаря на всички, защото считам, че успехът ни е общо дело!  Желая новият мениджмънт да защитава името, самочувствието, достойнството и независимостта на Българското национално радио и работещите в медията“,  посочи  Тодоров.

Встъпителните думи и приветствието към служителите на БНР на  новия  генерален директор на обществената медия – Радослав Янкулов, бяха посрещнати с аплауз  от колегията и заради жеста му да говори пред аудиторията станал на крака.  „Навремето влязох в радиото  прав. Стремял съм се  да стоя винаги  изправен, колкото е необходимо!  И днес влизам  в БНР изправен! Започвам така, както стартирах първите си емисиите в спортна редакция преди години“, отбеляза Янкулов.

Журналистът, който от днес оглави БНР посочи, че е от хората, за които радиото е не само професионална реализация, но и съдба. „Роден съм в радиото! Тук бе първото ми изречение в ефир, тук бе първата ми командировка в чужбина, тук бе първият ми футболен мач, първите ми репортажи, първото ми участие в „Спорт и музика“, първият  „Хоризонт за Вас“. Тук намерих истински приятели, които ми останаха за цял живот. Радиото стана причина да срещна съпругата си и да живея с нея вече повече от 30 години, тук се родиха двете ми деца, тук паркирах първата си кола. Радиото се превърна в моята църква през годините, защото радиото се оказа, че освен че ми е дало пътя е било и моя пристан, който ми даваше помощ и сила“, емоционално отбеляза Радослав Янкулов.

„Пожелавам си екипът и директорът, които ще ме наследят след време, да бъдат толкова добронамерени, колкото декларирам, че сме аз и моят екип. Добронамерени в името на радиото!“,  каза в заключение Радослав Янкулов.

Вижте видео от встъпването в длъжност.

Коментари (0)

Публикувано в на 30 май 2013 г.