Радке, мръснице, държавата ще гледа 5-те ти деца! „Отечествен фронт“

БУЛКАТА-БЕГЛЕЦ /Циганска версия/

Тази събота, 2 април, социалният ъндърграунд “Отечествен фронт” разказва история за една избягала майка, един малко смотан мъж, пет изоставени деца и една баба, излъчваща достойнството на циганите от социализма.

“Напоследък в писмата до „Отечествен фронт” има една тенденция.” – разказва Мартин Карбовски. – “Пишат ни все повече парясани мъже. Означава – напуснати от жените си. Отишли по Гърция да работят, отвлечени или проституиращи, бягащи с любовник или просто бягащи от скуката…

Избрахме от еднаквите писма най-жалното – това на Митко с петте деца. Покрай тази история ще раберете как живеем, как се сваляме, как си приставаме, ползват ли презервативи, какво могат да работят циганките и въобще жените.”

Митко и Радка живеят петнайсет години заедно, след като са се оженили петнайсетгодишни. И за двамата това не е първи брак. Срещат се в Кюстендил, заживяват в Дупница и си раждат 5 деца, защото “презерватив” е мръсна дума за тях.

И изведнъж Радка, наричана Рени, бяга от дома си с по-млад циганин-съсед, оставяйки Митко сам. Освен това му анулира и “банкомата”, както те наричат дебитната карта, за да може да прибира детските помощи. А петте й деца искат много майка им да се върне при тях…

“Е, ние не се наехме да им я върнем, но поне да я намерим.” – коментира Карбовски. – “Представете си, хората са толкова объркани, че си мислят, че едно предаване може да им върне жената… Вместо журналисти, се обърнахме на детективи и намерихме жената.”

След три месеца отсъствие Радка се върна при Митко и петте си деца без да може да обясни защо ги е напуснала и как така правиш толкова деца и после тръгваш с друг циганин да си живееш живота.

“Ако пак избяга – да ни се обадиш!” Това бяха думите ни към Митко.” – разказва Карбовски. – “Познайте какво стана! Точно така! Митко пак ни се обади. Радка пак е избягала.

Така става и при българите, и при циганите, и при арменците! Свободата, която ни дадоха, ние ползваме, за да оставим децата си сираци. Това е поуката. Мама е курва – дори не е избягала по любов. Просто е избягала, за да може да се отърве от трудностите да има пет деца.

А “презерватив” продължава да е мръсна дума в Дупница. Радке, мръснице, ако имаше Господ и държава, щяха да те върнат при децата ти, ама да те върнат с бой и със западна музика.

Но не би! Утре държавата ще гледа децата на Митко. За да може Радка да бъде свободна жена!”

”Отечествен фронт”, събота, 2 април 2011 г., 18:00 по Нова телевизия

Видео анонс:

Коментари (0)

Публикувано в на 31 март 2011 г.