Радио Веселина се хвали, че ги излъчват пиратски

Съобщение от Радио Веселина:

  Върл фен на „Веселина“ престъпи закона заради любимото си радио

Единствените музикални класации в медията – „Веселина топ 10” и „Балкани топ 10“,  са оставени изцяло в ръцете на феновете…

Град Гоце Делчев е мястото, където в момента живее най-запаленият фен на „Веселина“. Това стана ясно след подаден в Комисията за регулиране на съобщенията сигнал за незаконно излъчване на програмата на радиото.

Оказало се, че местен жител страдал от това, че не може да слуша любимата си радиостанция, докато кара колата си и докато работи на нивата… Човекът си решил проблема, сглобявайки истински предавател. Той пък се оказал толкова мощен, че от него се възползвала цялата околия…

Слушателите на „Веселина“ са известни с лоялността си към радиото, което тази година става на 20 години. Подобен случай на „обич“ обаче е регистриран за първи път в далекосъобщителната ни история от най-ново време. Обичайно „радиопиратите” пускат предавател, за да излъчват собствена продукция или собствен подбор от музика.

За това, че обичта между медията и аудиторията е взаимна, е показателен фактът, че единствените музикални класации в радиото – „Веселина топ 10” и „Балкани топ 10“, са оставени изцяло в ръцете на феновете. Те сами определят подреждането на песните и колкото по-често гласуват, толкова по-нагоре се изкачва песента. Един потребител (от един IP адрес) обаче може да гласува само за една песен в рамките на 24 часа.

Най-интересното е, че всеки подаден глас на сайта www.radioveselina.bg се отчита на момента. Има седмична, както и годишна класация с парчетата, останали три  поредни седмици на върха. Освен това, въпреки лятната схема, „Веселина топ 10” и „Балкани топ 10“ няма да спират.

Слушателите могат да гласуват за седмичната класация от 12:00 ч. в неделя до 23:00 ч. в петък. Песните, които заемат последните две места всяка седмица отпадат и на тяхно място влизат две нови предложения. Чартовете дават шанс и на всяко парче, което в продължение на шест седмици не е отпаднало и не е било на последните две места, да влезе директно в годишната класация.
***

В съобщението не се упоменава никъде, че Радио Веселина не толерира радиопиратството, единствената характеристика, дадена на нарушителя е „най-запаленият фен“.

Коментари (1)

Публикувано в на 19 юли 2012 г.