Радио „Донна” – първото истинско интернет ретро радио с онлайн видео и снимки

Радио „Донна” – първото истинско интернет ретро радио

Излъчването запълва една непокътната от много дълго време ниша

Slusham.com има щастието да ви представи едно невероятно радио – радио, от което интернет ефирът имаше нужда.

Всъщност, това е първият опит за професионално мелодично ретро радио в българското интернет пространство! Съществуват и други станции, но те са профилирани към евроденс или по-твърда музика.

Сайтът получи уникалната възможност да надникне в кухнята на радиото, благодарение любезното съдействие на автора му – Милен Петков.

На първо място, кой стои зад Radio Donna BG?

Въпреки скромността му, ето какво разбрахме за създателя на проекта. Понастоящем Милен Петков работи в телевизия. Изкушен е от медиите, творческата работа и в частност… радиото, още от 2003-та, въпреки своите 25 години!

И тук идва доказателството, че радиото е професионално изпипано. Милен Петков е натрупал опит в кухнята на радиата „Фокус” и „Ритмо”. Уви, последното вече не съществува, но потече ли веднъж тръпката из вените – няма спиране!

Ето го и „избликът” на радио вируса, който рано или късно избива – Радио Донна. По него ще чуете и професонално изработени шапки, които… поне на нас доста ни приличат на новите неща по радио „Мелъди”, но… и двата пакета са изработени технологично и идейно изцяло независимо.

Радиото се поддържа от съвременен софтуер за автоматизация на ефир, като авторът е перфекционист и се старае всички парчета да са с добър звук, с изрязани тишини в края и т.н.

P.S. А ако се чудите какво се мъглее в дъното на снимката…. това е пултът, на който Милен е работил навремето. За всеобщо щастие, бившият радиокадър не е продължил традицията на „Ритмо” в музикално отношение – а сега дойде ред да се убедите и сами!

Уеб сайт на Радио Донна: http://radiodonna-bg.blogspot.com/

Директен линк за слушане на Радио Донна: http://85.187.237.132:8000/listen.pls

Коментари (3)

Публикувано в на 3 октомври 2009 г.