Радио К2: теми и гости в понеделник – със Силвия Стефанова с онлайн видео и снимки

Радио К2: теми и гости в понеделник – със Силвия Стефанова

Програма на Радио К2 за 12 октомври 2009 г. – теми и гости
Водеща: Силвия Стефанова
Радиото се излъчва на 93,9 FM в София и онлайн на www.radiok2.bg


7 – предстоящи събития, новини
7,15 – преглед на печата
7,30 – Гост в студото: инж. Димитър Бучков – главен експертен сътрудник към Икономическата комисия в НС. Разговор на тема: Вредят ли на нашето здраве поставените върху жилищни кооперации ретранслатори на мобилните оператори?

8 – Николай Пехливанов, депутат от Атака, зам.-председател на Комисията по регионалната политика и зам.-председател на комисията, която проверява разходите и сделките през последната година от управлението на Станишев.

Разговор на тема: Регионална политика в сферата на сигурността. Ромската престъпност и безработицата. Коментар на новината, че до седмица ще бъдат обвинени министри.

8,30 – Илияна Йотова – евродепутат от БСП. Разговор на тема: Как българските евродепутати се обединиха в защита на Спаска Митрова.И отново за… БСП.

9 – Пламен Русев – основател на IT компанията design.bg с офиси в България, Швейцария, Чехия и Великобритания и организатор на международния форум webit, който се проведе на 7 и 8 т.м. в София. Разговор на тема: Как бизнесът сърфира и се развива в мрежата.

9,30 – Д-р Атанас Щерев, бивш депутат. След завръщането му от САЩ, споделено: Здравната реформа през призмата на идеите на Обама.

10 – Методи Андреев, член на НС на СДС, бивш председател на Комисията по досиетата. Темите: За възможностите на парламентаризма, СРС-та и правата на гражданите 20 години по късно. И още …за възмездието и справедливостта след като си слязъл от власт.

10,30 – Костадин Паскалев, кмет на Благоевгард. Лесно ли е да си кмет в криза, когато партията ти е изправена пред „разцепление”?

11- Найден Зеленегорски, кмет на Плевен. Още за кметските неволи и предизвикателствата пред местната власт.

11,30 -Красимир Премянов, председател на „Открит форум” в БСП. Ще преживеели лявото своя ренесанс в БСП? Има ли заговор срещу Станишев? Или това е пиар в негова полза?

12 – Димитър Абаджиев, зам.-председател на РЗС. Разговор за новите български консерватори – за и против.

12,30 – Даниела Петрова, ГЕРБ, Председател на Комисията по културата в НС. Защо промените в закона за кулурните паметници предизвикват толкова вълнения?

13 – Ваньо Шарков, зам.-председател на ПГ на Синята коалиция, зам.-председател на здравната комисия в НС. Тема: за здравеопазването на нацията и „здравето” на десницата под „сянката” на ГЕРБ.

13,30 – Александър Ненков, ГЕРБ, секретар на ПГ на ГЕРБ, зам.-председател на комисията по регионална политика и местно самоуправление. Ще чуете отговорите: обективни ли са икономическите критики срещу идеите на ГЕРБ? Могат ли регионите да станат двигател на икономически растеж?

14 – Любов Панайотова, програмен директор на Европейски инстиут. Разсъждения за ЕС след полското „Да” на лисабонския договор.

14,30 – Харалан Александров, социален антрополог. Ще оцелее ли българският юнак Бойко Борисов след първите 100 дни и как ще издържи харизмата му на задаващата се политическа зима?

15 – Иван Сотиров, главен секртар на СДС. За новините в синьо.

15,30 – Евдокия Манева – зам.-министър на екологията. Екологията – това бягане с препятствия на дълги разстояние.Колко бариери успя да преодолее досега новото ръководство на МОСВ?

16 – Красимира Симеонова – депутат от ГЕРБ, зам.-председател на Комисията по правата на човека в НС. Въпроси за случая „Спаска Митрова” и политиката спрямо българите в чужбина.

16,30 – Д-р Христо Хинков, психиатър. За умението да не униваш. И за общуването като антикризина „мярка”. И за очакванията на обществото да има наказания по етажите на властта.

17 – Тодор Кондаков – гл. редактор на сп. „Геополтика.” Приказка за големите енергийни трасета и подреждащият се нов свят.

17,30 – министър Божидар Димитров – на връщане от Истанбул, новини лично от министър Божидар Димитров.

18 – Стояна Георгиева – директор на „Медиапул”. Актуален политически обзор на по-важните събития от деня.

18,30 – проф. Пламен Цветков, кандидат за евродепутат на СК, преподавател в НБУ.С вкус на газ и петрол – България между Русия и ЕС.

19 – Бойко Станкушев, журналист и коментатор. Разговор в студиото: какво значи днес да си българин с политически убеждения? И колко политика остана в партиите от лявото, дясното и т.нар. център?

19,30 – Румяна Василева, журналист от програма „Хоризонт” на БНР. Ще излезе ли по-силна традиционната десница от предизвикателството на частичните избори? И как ще се отрази партньорството със СК на самите гербери?

Коментари (0)

Публикувано в на 12 октомври 2009 г.